Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Exascale SuperComputer: Ο πρώτος που θα ξεπεράσει το νόμο του Moore

Οι τεχνικές λεπτομέρειες του υπολογιστικού συστήματος exascale είναι πιο ενδιαφέρουσες από τους τίτλους...
Οι ΗΠΑ διαθέτουν πολλούς supercomputers στη λίστα με τους 500 ισχυρότερους, αλλά η Κίνα είναι αυτή με τον ισχυρότερο αυτή τη στιγμή.Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να... συνεχιστεί, αφού οι ΗΠΑ θέλουν να πάρουν πίσω τα πρωτεία.
Ο νέος supercomputer των ΗΠΑ θα είναι ενταγμένος σε μια ομοσπονδιακή στρατηγική....
HPC [High Performance Computing] και η ισχύς του θα τον καθιστά τον πρώτο exascale υπολογιστή στον κόσμο. Ένα υπολογιστικό σύστημα ισχύος 1 exascale μπορεί να εκτελεί 1.000 peta = 1.000.000 tera πράξεις το δευτερόλεπτο, δηλαδή ένα τρισεκατομμύριο πράξεις το δευτερόλεπτο.
Την έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή του exascale supercomputer θα αναλάβει η πρωτοβουλία NSCI - National Strategic Computing Initiative.
Τα περισσότερο ενδιαφέροντα είναι αυτά που αφορούν την τεχνική σκοπιά και τις προδιαγραφές του πρώτου exascale supercomputer.
  • Θα είναι 100 φορές περισσότερο ισχυρός από τους σημερινούς supercomputers, οι οποίοι έχουν ισχύ της τάξης των 10 petaflops.
  • Θα κάνει πιο στενή τη σχέση μεταξύ της τεχνολογίας για την προσομοίωση και τη μοντελοποίηση με αυτή που χρησιμοποιείται στην ανάλυση δεδομένων στους υπολογιστές.
  • Θα εγκαθιδρύσει ένα βιώσιμο μονοπάτι για τον μέλλον των συστημάτων HPC ακόμη και όταν τα όρια της τρέχουσας τεχνολογίας των ημιαγωγών θα εξαντληθούν – εδώ γίνεται λόγος για την λεγόμενη "εποχή μετά τον Νόμο του Moore", “post Moore’s Law era”.
  • Οι δυνατότητες του υπερυπολογιστή....
     
  • Διαβάστε περισσότερα στο: gr.pcmag.com