
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Independent, χάρη στα «μαγικά» της τρισδιάστατης εκτύπωσης, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι άνθρωποι θα μπορούσαν να «μετακομίσουν» στη Σελήνη σε λιγότερο από 40 χρόνια.
Ένα βίντεο της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας που ανέβηκε στο Διαδίκτυο, δείχνει πώς ρομποτικοί, τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα μπορούσαν να συλλέξουν υλικά από την επιφάνεια της Σελήνης και να τα μετατρέψουν σε ένα ανθεκτικό στην ακτινοβολία και στους μετεωρίτες «στρώμα» για τη φιλοξενία ανθρώπων.
Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Foster + Partners –σημειώνει το δημοσίευμα- οι οποίοι ανέφεραν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση παραμένει στα σχέδια για τον αποικισμό της Σελήνης. «Ακολουθώντας τις πρακτικές της εταιρείας μας, έχουμε συνηθίσει να σχεδιάζουμε για ακραίες καιρικές συνθήκες στη Γη, εξερευνώντας τα περιβαλλοντικά οφέλη χρησιμοποιώντας τοπικά και αειφόρα υλικά. Η αποίκιση της Σελήνης ακολουθεί μια παρόμοια λογική».
Ο Scott Hovland, από την ομάδα....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr