Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Με 10 σχολικές ομάδες θα λάβει μέρος η Ελλάδα στο «Μουντιάλ» Ρομποτικής


robot child Δέκα ελληνικές ομάδες στο «Μουντιάλ» ΡομποτικήςΘα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Σότσι με θέμα «Διάστημα και Ρομπότ». Με περισσότερες από 10 σχολικές ομάδες θα λάβει μέρος η Ελλάδα στο «Μουντιάλ» Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου, στο Σότσι της Ρωσίας, όπου διοργανώνεται η φετινή Ολυμπιάδα, από το ρωσικό υπουργείο Παιδείας.Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας Ολυμπιάδας από τον παγκόσμιο οργανισμό World Robot Olympiad (WROtm), ο αντίστοιχος εθνικός οργανισμός Wrohellas διοργάνωσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, τον ...
6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με θέμα «Διάστημα και Ρομπότ», ο οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιουνίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Περιστερίου, με την αρωγή του δήμου Περιστερίου και των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου.
Οι νικητές ανά κατηγορία του φετινού διαγωνισμού είναι:
Δημοτικό (Πύραυλος):
1) Πίκο-Απίκο (Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών Πτολεμαΐδας)
2) Robokids (Ομάδα Ρομποτικής Λάρισας)
Η αποστολή του ρομπότ που κλήθηκαν να συναρμολογήσουν και να προγραμματίσουν οι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία του δημοτικού, είναι να συγκεντρώσει τα τρία μέρη του πυραύλου στην περιοχή συναρμολόγησης, να τοποθετήσει τα στοιχεία κάθετα πάνω από τη ράμπα στην περιοχή εκτόξευσης και να εναποθέσει όλα τα Lego ανθρωπάκια στην ασφαλή περιοχή. Το ρομπότ πρέπει να τερματίσει στην ασφαλή περιοχή, μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Γυμνάσιο – κανόνες (Σπούτνικ):
1) Χαλασμένα Κουμπιά (Λάρισας)
2) Space Racer 57 (6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας)
Η αποστολή του ρομπότ ήταν να συγκεντρώσει όλα τα διαστημικά σκουπίδια (με κόκκινα τουβλάκια) και τους κατεστραμμένους δορυφόρους (κόκκινες μπάλες) και να τα τοποθετήσει στον σε τροχιά δορυφόρο. Οι λειτουργικοί δορυφόροι (μπλε μπάλες) πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους. Το ρομπότ πρέπει να επιστρέψει στη βάση (Γη) μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Λύκειο – κανόνες (Διαστημικός Σταθμός):....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr