Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Tap ΄n Pay:H πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με χρήση κινητού τηλεφώνου

Σε κινητό πορτοφόλι μετατρέπουν το smartphone Alpha Bank και VodafoneH Alpha Bank και η Vodafone, σε συνεργασία με τη Visa Europe και τη First Data ανακοίνωσαν το Tap ΄n Pay, την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με χρήση κινητού τηλεφώνου (mobile payments). Σύμφωνα με τις εταιρείες το Tap ΄n Pay, περιγράφεται ως ένα καινοτόμο «κινητό πορτοφόλι», που εξασφαλίζει μέγιστη ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια στις συναλλαγές, αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία .....NFC (Near Field Communication). Η εφαρμογή προϋποθέτει τη χρήση ειδικής Vodafone SIM κάρτας κινητού τηλεφώνου, στην οποία αποθηκεύεται η χρεωστική κάρτα Alpha Bank Enter Visa. Με δεδομένη την ύπαρξή της, η εφαρμογή Tap ´n Pay επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα, σε επιχειρήσεις που φέρουν τα τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers). Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο χρήστης πρέπει να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο στον ειδικό αναγνώστη του τερματικού αποδοχής καρτών με το σήμα contactless σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε κλάσματα του δευτερόλεπτου με ασφάλεια, χωρίς να απαιτείται υπογραφή της απόδειξης συναλλαγής ή εισαγωγή του ΡΙΝ.
Σε κινητό πορτοφόλι μετατρέπουν το smartphone Alpha Bank και Vodafone
Για αγορές άνω των 25 ευρώ, είναι υποχρεωτική η πληκτρολόγηση του Κωδικού Πρόσβασης της εφαρμογής (Passcode) στο κινητό του χρήστη. Ωστόσο, εάν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιεί τον Κωδικό Πρόσβασης ακόμη και για αγορές κάτω των 25 ευρώ.

  • To Tap ΄n Pay στην Ελλάδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας επιλεγμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την εφαρμογή και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.
  • Κατά τη διάρκεια του πιλοτικού σταδίου, το Tap ΄n Pay θα λειτουργεί στις συσκευές Samsung Galaxy Mini 2 και Samsung Galaxy S3.

Τα πλεονεκτήματα των ανέπαφων πληρωμών

Οι ανέπαφες πληρωμές βάσει οδηγίας θα μπορούν να πραγματοποιούνται για συναλλαγές αξίας έως 25 ευρώ χωρίς την πληκτρολόγηση ΡΙΝ ή την υπογραφή της απόδειξης, ενώ και για μεγαλύτερα ποσά η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί ανέπαφα με την πληκτρολόγηση όμως του ΡΙΝ ή την υπογραφή της απόδειξης.
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των ανέπαφων πληρωμών είναι η ταχύτητα της συναλλαγής -περνώντας απλώς την κάρτα μπροστά από τον ειδικό αναγνώστη, χωρίς την ανάγκη εισαγωγής κωδικού ή υπογραφής της απόδειξης. Συγκεκριμένα, ενώ για μια τυπική συναλλαγή με κάρτα χρειάζονται περίπου 12 δευτερόλεπτα, η συναλλαγή με κάρτα ανέπαφων πληρωμών διαρκεί μόλις μισό δευτερόλεπτο. Για τους καταναλωτές αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές τους, αλλά και μικρότερο χρόνο αναμονής στο ταμείο. Για τους εμπόρους, η αποδοχή της νέας κάρτας για αγορές έως και 25 ευρώ, θεωρείται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια καθώς περιορίζει την ανάγκη διατήρησης μετρητών στο ταμείο τους και ταυτόχρονα  θα διευκολύνει τις αγορές καθώς δεν απαιτούνται ρέστα.
Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr: