Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Tο πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα αυτιού για ανθρώπους με σοβαρή απώλεια ακοής

Ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ των ΗΠΑ δημιούργησαν το πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα αυτιού για ανθρώπους με σοβαρή απώλεια ακοής.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στα όρια της κώφωσης, χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εμφυτεύματα και, σε ένα βαθμό τουλάχιστον, μπορούν να ακούνε.
Τα υπάρχοντα εμφυτεύματα στον κοχλία του αυτιού, που απευθύνονται σε άτομα για τα...
οποία δεν είναι επαρκή τα ακουστικά βαρυκοΐας, είναι μικροσκοπικές συσκευές που ενεργοποιούν συνεχώς ηλεκτρικά το ακουστικό νεύρο.
Όμως, μέχρι τώρα, συνοδεύονται από ένα εξωτερικό μέρος σε σχήμα μικρού δίσκου, τον επεξεργαστή με την μπαταρία τροφοδοσίας, που προσαρμόζεται στο κρανίο και συνδέεται μέσω σύρματος με το εμφυτευμένο εσωτερικό μέρος (τον ηλεκτρικό διεγέρτη).
Η σημαντική καινοτομία είναι ότι για πρώτη φορά καθίσταται περιττό όλο το εξωτερικό τμήμα (επεξεργαστής - μπαταρία) και μένει μόνο το εσωτερικό εμφύτευμα.
Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Μικροσυστημάτων του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, σε συνεργασία με γιατρούς από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ανάντα Τσαντρακάσαν, ανέπτυξαν ένα νέο «τσιπάκι» με πολύ μικρή ενεργειακή κατανάλωση, το οποίο λειτουργεί επί οκτώ ώρες με μια φόρτιση και επαναφορτίζεται ασύρματα.
Η φόρτιση γίνεται ασύρματα μέσα σε δύο μόνο λεπτά μέσω οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου, με την χρήση ενός ειδικού προσαρμογέα.
Οι ερευνητές ήδη οραματίζονται κάτι ακόμα πιο προχωρημένο, ένα «έξυπνο» μαξιλάρι - φορτιστή, πάνω στο οποίο θα κοιμάται ο χρήστης και το πρωί το εμφύτευμά του θα είναι (ασύρματα) φορτισμένο.
Εξάλλου τα ήδη υπάρχοντα κοχλιακά εμφυτεύματα χρησιμοποιούν ένα εξωτερικό τεχνητό μικρόφωνο για τη συγκέντρωση των ήχων του περιβάλλοντος.
Όμως το νέο εμφύτευμα καινοτομεί κι εδώ, καθώς χρησιμοποιεί το εσωτερικό φυσικό μικρόφωνο του μέσου ωτός, το οποίο συνήθως είναι ανέπαφο στους σχεδόν κωφούς ασθενείς, που καταφεύγουν σε τέτοια εμφυτεύματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Παύλος Δρακόπουλος
 
http://www.nooz.gr