Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Google:Πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε καλύτερα τη μηχανή αναζήτησης

Είκοσι πράγματα που ίσως δε γνωρίζετε για τη Google Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα ήταν το διαδίκτυο χωρίς τη Google;
Φυσικά, υπάρχουν κι άλλες μηχανές αναζήτησης για να περιπλανείστε στα ατελείωτα μονοπάτια του παγκόσμιου ιστού, όμως η μεγαλύτερη –«βγάζει» ένα δισεκατομμύριο αποτελέσματα κάθε ημέρα από τα κεντρικά της γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, εξυπηρετώντας ανθρώπους σε 146 διαφορετικές χώρες- και η καλύτερη είναι η Google. Η αποστολή των ιδρυτών της πίσω στο 1995 ήταν να εφαρμόσουν ένα σύστημα κατάταξης σελίδων, με βάση τους κανόνες των ....ακαδημαϊκών παραπομπών.

Στον ακαδημαϊκό χώρο οι παραπομπές λειτουργούν κάπως σαν τα νομίσματα.

Μια δημοσίευση έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να ξεχωρίσει, ανάλογα με το πόσες άλλες δημοσιεύσεις παραθέτει.
Έτσι σκέφτηκαν –τότε- οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Stanford, Larry Page και Sergey Brin, και δημιούργησαν ένα δικό τους αλγόριθμο κατάταξης σελίδων, ανάλογα με το πόσες σελίδες «ανέφεραν» τη δική τους.

Κάπως έτσι λειτουργεί σε πολύ βασικό στάδιο η μηχανή αναζήτησης, χωρίς την οποία κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του πλέον σήμερα.

Όμως, είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε να τη χρησιμοποιείτε προς όφελός σας στο έπακρο;

Δείτε παρακάτω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία από τη Huffington Post που θα σας εκπλήξουν:

1. Η Google περιλαμβάνει στο ευρετήριό της 60 τρισεκατομμύρια ιστοσελίδες.
Αν δυσκολεύεστε να φανταστείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό το νούμερο φανταστείτε τα εξής:

-60 τρισεκατομμύρια δευτερόλεπτα είναι 1.892.760 χρόνια

-60 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι σχεδόν 3,5 φορές το εθνικό χρέος των ΗΠΑ

-60 τρισεκατομμύρια ερυθρά αιμοσφαίρια είναι τρεις φορές ο αριθμός αυτόν που υπάρχουν στον οργανισμό σας.

2.Κάποιες από αυτές τις μετατρέπει σε παιχνίδια.Η Google επιφυλάσσει μια ευχάριστη έκπληξη σε όσους επιχειρήσουν να αναζητήσουν εικόνες για το κλασικό Atari game «Breakout».

Συγκεκριμένα, μια αναζήτηση στο Google Image Search με τον όρο «atari breakout» θα μετατρέψει τις εικόνες σε τουβλάκια, επιτρέποντας στο χρήστη να παίξει το παιχνίδι απευθείας από τη μηχανή αναζήτησης.

3. Μάθετε περισσότερα για μια συγκεκριμένη εικόνα πατώντας το εικονίδιο ‘camera’ στο Google Images. Θα βγει αυτό το παράθυρο:
Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να «φορτώσετε» μια εικόνα από τον υπολογιστή σας ή να εισάγετε μια διεύθυνση εικόνας URL.

Αν χρησιμοποιείτε τον Chrome, κάντε δεξί κλικ επάνω σε μια εικόνα και θα σας βγει η επιλογή «Search Google for this image».

Την επόμενη φορά που θα δείτε στο Pinterest ένα φόρεμα που σας αρέσει, χωρίς παραπάνω πληροφορίες, χρησιμοποιείστε τη Google για να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε.

4. Μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτηση εικόνων κάνοντας κλικ στο μενού «Search Tools».Ψάχνετε για έναν ασπρόμαυρο αστικό τοπίο, ή μήπως τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες από το τελευταίο χτένισμα της Μπιγιονσέ;

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη Google για να αναζητήσετε GIFs: απλά επιλέξτε «Animated» κάτω από το μενού «Type».

5. Όταν η αναζήτηση μιας ιστοσελίδας σας δυσκολεύει τη ζωή.
Αφήστε τη Google να κάνει τη δουλειά για εσάς. Πληκτρολογήστε για παράδειγμα «site:harvard.edu» πριν από το θέμα αναζήτησής σας και θα σας βγάλει σχετικά αποτελέσματα μόνο από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

6. Πώς μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με απλό τρόπο.Χρησιμοποιείστε μια παύλα για να φιλτράρετε οποιοδήποτε ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Πληκτρολογώντας για παράδειγμα «Paris –Karhashian» θα βρείτε όσα θέλετε για το Παρίσι, πέρα από την τελευταία επίσκεψη της Kim εκεί.

7. Πώς θα εντοπίσετε συγκεκριμένο τύπο αρχείων.
Πληκτρολογώντας την εντολή «filetype:pdf» πριν από το ερώτημά σας, μπορείτε να πάρετε σχετικά αποτελέσματα που υπάρχουν σε μορφή αρχείου PDF. Αντίστοιχα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για άλλες κοινές μορφές αρχείων όπως: .docx, .pptx και .xlsx.

8. «Googling» ανώτερου επιπέδου.
Αν θέλετε να κάνετε αναζήτηση για το πιο πρόσφατο άρθρο των New York Times για τα απειλούμενα με εξαφάνιση είδη της Νοτίου Αμερικής, τότε μπορείτε να κάνετε το εξής: εισάγετε "site:nytimes.com" και στη συνέχεια "south american" (σε εισαγωγικά) και μετά "endangered" και "~species", για να γίνει αναζήτηση και σε σχετικές λέξεις, όπως για παράδειγμα "animals."

Τέλος, πληκτρολογήστε και την εντολή "2010..2014" (με δύο τελείες) και θα σας βγάλει αποτελέσματα που είχαν δημοσιευτεί μόνο τη συγκεκριμένη περίοδο.

9. Όταν θέλετε να αποφύγετε τα paywalls.Ξεγελάστε την ιστοσελίδα με τη βοήθεια του Google Translate βάζοντας μια διεύθυνση σελίδας URL στο translate box, ρυθμίζοντας την προς μετάφραση γλώσσα σε Αγγλικά και την πηγή σε οποιαδήποτε άλλη, π.χ. γιαπωνέζικα.

Στη συνέχεια απλά πατήστε επάνω στο «μεταφρασμένο» λινκ.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Mobilizer ή Modules.

10. Αν αναπολείτε τα παλιά χρόνια.Πληκτρολογώντας "Google in 1998" στη μπάρα αναζήτησης θα σας βγει μια ρετρό εκδοχή του site. Βέβαια, οποιαδήποτε προσπάθεια αναζήτησης σε εκείνη απλά θα σας «πετάξει» και πάλι στο παρόν.

11. Μπορείτε γρήγορα να μάθετε τι ώρα είναι… στη Βραζιλία.Γράψτε απλά "time Sao Paulo" στη μπάρα αναζήτησης και… τελειώσατε.

12. Ή τι ώρα θα ανατείλει/δύσει ο Ήλιος στη Βραζιλία.Πληκτρολογήστε "sunset Sao Paulo" ή "sunrise Sao Paulo," και… αυτό ήταν!

13. Παιχνίδια για όταν νιώθετε βαρεμάρα.Απλά πληκτρολογήστε "Zerg rush" στη μηχανή αναζήτησης της Google. Με διπλό κλικ ο κέρσορας μετατρέπεται σε όπλο για να πολεμήσετε τα «εχθρικά O» (η εκδοχή της Google για τα Zergs).

14. Η αρχική της ονομασία ήταν… BackRub.

Το 1996 οι Page και Brin δημιούργησαν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούσαν «web crawler», που λειτουργούσε στους servers του πανεπιστημίου Stanford.

15. Το design της αρχικής σελίδας είναι τόσο απλό, επειδή οι Page και Brin δε γνώριζαν πολλά από… HTML.

Δεν ήταν απλά υποστηρικτές του μινιμαλισμού.

16. Η Google μπορεί να λύσει τα… μαθηματικά σας προβλήματα.Αν δεν έχετε κάπου κοντά μια αριθμομηχανή, πληκτρολογήστε απλά την εντολή "calculator" και θα εμφανιστεί μία μπροστά σας.

17. Το ίδιο ισχύει και για τις μετατροπές.Πληκτρολογώντας "Celsius to Fahrenheit" μπορείτε να μετατρέψετε πολύ γρήγορα τους βαθμούς Φαρενάιτ σε Κελσίου, και αντίστοιχα οποιοδήποτε νόμισμα σε κάποιο άλλο.

18. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τον καιρό.

Απλά πληκτρολογήστε "weather" δίπλα από την πόλη που σας ενδιαφέρει και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα θα έχετε μια πρόγνωση στην οθόνη του υπολογιστή σας.

19. Μπορείτε να ορίσετε ως γλώσσα στην αρχική σελίδα της Google όποια εσείς θέλετε.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πάνω από 150 γλώσσες, πηγαίνοντας στην επιλογή «Language» στα Settings.

20. Για το τέλος, κρατήσαμε το πρώτο επίσημο tweet της Google.Αυτό στη δυαδική γλώσσα σημαίνει: «Νιώθω τυχερός».