Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Facebook:Eκτεταμένη λίστα επιλογών για τον αυτοπροσδιορισμού του φύλου

Δεν υπάρχουν πλέον μόνο «άνδρας», «γυναίκα» και «άλλο» στο Facebook
H μηχανικός του Facebook Brielle Harrison επιδεικνύει την εκτεταμένη λίστα επιλογών για τον αυτοπροσδιορισμού του φύλου από κάθε μέλος του δικτύου. Η Harrison θα αλλάξει την επιλογή της σε "Trans Woman".   (Φωτογραφία:  Associated Press )Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης θα αρχίσει να παρέχει την δυνατότητα στα μέλη του να αυτοπροσδιορίζουν το φύλο τους ανάμεσα σε 50 επιλογές, με δυνατότητα προσθήκης του δικού τους όρου. Εκτός από "Woman", "Man" ή "Other", αρχικά 159 εκατομμύρια Αμερικανοί στο... Facebook θα μπορούν να εμφανίζονται (ή να κρύβουν το φύλο τους) ως Bigender, Intersex, Male to Female, Neutrois, Trans Male, Trans Female.... Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν προσωπική αντωνυμία με βάση το φύλο που δηλώνουν καθώς και πως επιθυμούν να απευθύνονται σε αυτούς ανάμεσα στα she/her, he/him , they/them (ουδέτερο).
Μερικές από τις επιλογές που θα είναι διαθέσιμες αμέσως στα μέλη από τις ΗΠΑ είναι:

 1. Agender
 2. Androgyne
 3. Androgynous
 4. Bigender
 5. Cis
 6. Cis Female
 7. Cis Male
 8. Cisgender
 9. Cisgender Female
 10. Cisgender Male
 11. Gender Fluid
 12. Gender Variant
 13. Genderqueer
 14. Intersex
 15. Male to Female
 16. Neither
 17. Neutrois
 18. Other
 19. Pangender
 20. Trans
 21. Trans Female
 22. Trans Male
 23. Transgender Person
 24. Transmasculine
 25. Two-spirit
Ανάλογες επιλογές αναμένεται να δοθούν διεθνώς, μετά από συζήτηση για τους όρους με μέλη των κατά τόπους ομοφυλοφιλικών και τρανσέξουαλ κοινοτήτων, όπως έγινε και στις ΗΠΑ. Τα μέλη του κοινωνικού δικτύου που φτάνουν το 1,23 δισεκατομμύρια ενεργά μέλη κάθε μήνα μπορούν να διατηρούν μυστικό τον σεξουαλικό τους προσδιορισμό (όπως συμβαίνει και σήμερα). Η δυνατότητα επιλογών στο "gender" του προφίλ κάθε χρήστη του Facebook αποτελούσε πάγιο αίτημα ετών από μέλη, αναφέρει το Associated Press.
 
In.gr Τεχνολογία, Associated Press