Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

"Chania Tour Guide":Ξενάγηση μέσω κινητού τηλεφώνου στα Χανιά

Τη δυνατότητα να ξεναγούνται στα Χανιά, μέσα από τα κινητά τους τηλέφωνα, έχουν από σήμερα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Γαβριήλ Κουρής, «ο δήμος, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, προχώρησε στη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής για τα "έξυπνα" κινητά με την ονομασία "Chania Tour Guide"». Μέσα από αυτή την εφαρμογή, παρέχεται η δυνατότητα στον κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου να... λαμβάνει άμεση και πλήρη ενημέρωση στη συσκευή του για μια σειρά θεμάτων τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα προβάλλεται το περιβαλλοντικό, πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα του δήμου.
Στην εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες για τα μνημεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, τις παραλίες, τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα αξιοθέατα, τη διασκέδαση και τις δραστηριότητες ψυχαγωγίας που μπορεί να βρει στα Χανιά.

Επίσης, μπορεί να αναζητήσει χρήσιμο υλικό για την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και την κρητική διατροφή. Η εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη δωρεάν, έχει αναπτυχθεί στα ελληνικά και τα αγγλικά, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες γλώσσες και παρέχει επίσης τη δυνατότητα της προβολής θέσης πάνω σε χάρτη της πόλης προτεινόμενων διαδρομών, ενώ δίνει και τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να δημιουργήσει τον δικό του «προσωπικό» οδηγό.

«Είναι μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία που βοηθά τον πολίτη και αναβαθμίζει το τουριστικό μας προϊόν» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουρής, τη Δευτέρα βγαίνει στον «αέρα» και η νέα διαδικτυακή ιστοσελίδα τουριστικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, «οι δράσεις αυτές, σε συνδυασμό με την καμπάνια τουριστικής προβολής που εγκαινιάστηκε το 2013, με πέντε σποτ που δημιούργησε ο Χανιώτης σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης με τίτλο, «Χανιά, ένα ταξίδι αισθήσεων», αναβαθμίζουν τον προορισμό «Χανιά» και δημιουργούν ακόμα καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Όπως μάλιστα εκτίμησε και η εντεταλμένη σε θέματα τουρισμού δημοτική σύμβουλος Μαρία Κοκκινάκη, «από τις μέχρι τώρα προκρατήσεις, αναμένεται άνοδος του τουριστικού ρεύματος σε σχέση με πέρυσι, πάνω από 10%, τόσο στον τομέα των αφίξεων και διανυκτερεύσεων όσο και σε αυτό των εσόδων».

Οι δύο νέες δράσεις του δήμου θα παρουσιαστούν, επίσημα, στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, σε εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι της πόλης.