Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Πατέντα της Apple για ακουστικά

Νέα πατέντα της Apple για ακουστικά H Αμερικάνικη εταιρεία κατοχύρωσης ευρεσιτεχνιών (USPTO) έκανε διαθέσιμη σήμερα μια νέα πατέντα της Apple με τον αριθμό No. 8,655,004 για ένα «σύστημα ελέγχου ακουστικών».
Το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται και να δρα σε κινήσεις του κεφαλιού και σίγουρα θα μπορεί άξια να είναι ένα μελλοντικό προϊόν της εταιρείας στην κατηγορία wearables.
H ερασιτεχνία παρουσιάζει και μια σειρά αισθητήρων στο εσωτερικό των ακουστικών που θα μπορούν να παρέχουν μετρήσεις υγείας και ....σωματικής κατάστασης καθώς και θερμοκρασία μέχρι και καταμέτρηση καρδιακών χτύπων. Το έγγραφο αναλυτικά αναφέρει το πως αυτοί οι αισθητήρες θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος των earbuds. Τα ακουστικά θα έχουν ακόμη και την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται την κίνηση.

Η Apple επίσης χαρακτηριστικά παρουσιάζει την εν λόγω πατέντα πως θα μπορεί να γίνει η εναλλαγή τραγουδιών ή διαβάθμιση του ήχου απλά κινώντας το κεφάλι μπρος, πίσω, δεξιά, αριστερά ακόμη και κυκλικά.

Τέλος η πατέντα κάνει αναφορά και σε έναν psychological αισθητήρα κάτι που κάνει το AppleInsider να πιστεύει πως μελλοντικά η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιεί δεδομένα βιομετρικών αισθητήρων για να έχει εικόνα της πνευματικής υγείας του χρήστη.

Η πατέντα έχει κατοχυρωθεί στους μηχανικούς της Apple Christopher Prest και Quin C. Hoellwarth και η αίτηση για κατοχύρωση έγινε το 2008 κάτι το οποίο σημαίνει πως η Apple κάνει έρευνα στον χώρο της υγείας/σωματικής κατάστασης εδώ και 5 χρόνια.

Πηγή: appleworldhellas.com