Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  nvidia-logo-4.jpg Εμφανίσεις:  178 Μέγεθος:  14,5 KBΣε συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της CES 2013, από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές "εκθέσεις", η Nvidia ανακοίνωσε τον Tegra 4, τον επόμενης γενιάς τετραπύρηνο επεξεργαστή για smartphones και tablets.
Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούσαν, η Nvidia βασίστηκε στην αρχιτεκτονική Cortex A-15 της ARM για την κατασκευή του Tegra 4, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η υπολογιστική ισχύς του θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή του τετραπύρηνου Tegra 3, ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική ...ARM Cortex A-9.

Εκτός από την νέα αρχιτεκτονική, ο Tegra 4 SoC (System on a Chip) έχει και τον σεβαστό αριθμό των 72 πυρήνων γραφικών, έξι φορές περισσότερους από αυτούς του Tegra 3. Περιλαμβάνεται επίσης και το πρώτο 4G/LTE modem της Nvidia.

Ακόμα στις δυνατότητες του Tegra 4 περιλαμβάνεται και το HDR (High Dynamic Range). Κατά τη λειτουργία του HDR ο επεξεργαστής "τραβά" πολύ γρήγορα δύο φωτογραφίας, μια με υψηλή έκθεση (exposure) και μια με χαμηλή. Στη συνέχεια τις συνδυάζει σε μια, πιο "πλούσια" φωτογραφία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, Jen-Hsun Huang, δηλώνει ότι ο Tegra 4 παίρνει πλάνα με ρυθμό 0,2" ανά frame, το οποίο τον καθιστά 10 φορές γρηγορότερο από το iPhone 5 που έχει ρυθμό 2" για κάθε πλάνο HDR.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  Tegra4_NvidiaPresser.jpg Εμφανίσεις:  185 Μέγεθος:  80,1 KB


Όπως και με τον προκάτοχό του, ο νέος Tegra 4 διατηρεί τον σχεδιασμό 4-plus-1 της Nvidia, όπου ένας πολύ μικρότερος πέμπτος πυρήνας βοηθά στην κατανομή της κατανάλωσης ενέργειας ανάμεσα στους υπόλοιπους περισσότερο δυνατούς πυρήνες.



Πηγή: CNET