Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ποινή τριών χρόνων σε 55χρονο Ρώσο hacker και τον γιό του


 Ποινή τριών χρόνων σε 55χρονο Ρώσο hacker και τον γιό τουΟ Vladimir Zdorovenin, ένας 55χρονος Ρώσος υπήκοος που κατηγορήθηκε για την εκτέλεση πολύ εξελιγμένων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο καταδικάστηκε σε τριετή ποινή φυλάκισης από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.
Ο Zdorovenin – ο οποίος συνελήφθη στη Ζυρίχη, τον Μάρτιο του 2011 – εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2012 στη Νέα Υόρκη και ομολόγησε την ενοχή του για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν τον Φεβρουάριο του 2012.Σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης,...

ο Vladimir και ο γιος του, Kirill Zdorovenin, κατηγορούνται για συνωμοσία που είχε στόχο να κλέψουν προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας, πολλών πολιτών των ΗΠΑ μεταξύ του 2004 και του 2005, ενώ κατοικούσαν στη Ρωσία.
Για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, χρησιμοποίησαν keyloggers που τους εγκαθιστούσαν στους υπολογιστές των θυμάτων τους. Το κακόβουλο λογισμικό τους επέτρεπε να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα των θυμάτων τους όταν αυτοί έκαναν online αγορές.
Οι απατεώνες μετέφεραν, ή προσπάθησαν να μεταφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από τους λογαριασμούς των θυμάτων τους στους δικούς τους λογαριασμούς, τους οποίους είχαν δημιουργήσει στη Ρωσία και τη Λετονία.
Το hacking που έκαναν συνεχίστηκε και σε λογαριασμούς online χρηματιστηριακών εταιριών. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αγόραζαν και πωλούσαν χιλιάδες μετοχές σε μια προσπάθεια να χειραγωγήσουν τις τιμές των μετοχών.
Εκτός από την ποινή φυλάκισης, ο Vladimir Zdorovenin θα πρέπει να πληρώσει 1 εκατομμύρια δολάρια (800.000 ευρώ). Επίσης, θα πρέπει να πληρώσει τις αποζημιώσεις των παράνομων ενεργειών του, αλλά το ποσό δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Πηγή: iguru.gr

http://www.secnews.gr