Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η Nokia κλείνει 16 εγκαταστάσεις της στη Γερμανία

Η εταιρία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia Siemens Networks ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να κλείσει 16 εγκαταστάσεις μιας θυγατρικής της που ειδικεύεται στις υπηρεσίες όσον αφορά τις υποδομές στην Γερμανία, της Nokia Siemens Networks Services GmbH, που απασχολεί 1.000 εργαζόμενους.
«Η δραστηριότητα δεν είναι κερδοφόρα», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο όμιλος, ο οποίος απασχολεί πάνω από... 9.000 εργαζόμενους στην Γερμανία.

Η συγκεκριμένη θυγατρική δεν συμμετέχει στην δραστηριότητα που άπτεται των δικτύων κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας, προς την οποία η Nokia Siemens Networks κάνει μια στρατηγική επανατοποθέτηση.

Το κλείσιμο των 16 εγκαταστάσεων θα προχωρήσει ως τα τέλη του 2013 το αργότερο, πρόσθεσε η εταιρεία, που ανακοίνωσε ταυτόχρονα την πρόθεσή της να αρχίσει διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους των 1.000 εργαζομένων που απασχολούνται σ' αυτές. Η Nokia Siemens μειώνει τα κόστη της και σχεδιάζει να καταργήσει το ένα τέταρτο των θέσεων εργασίας της στη χώρα με στόχο να εξοικονομήσει 1 δισ. ευρώ ως τα τέλη του 2013, σύμφωνα με πηγές ενήμερες για τις προθέσεις της που επικαλέστηκε το πρακτορείο Ρόιτερς.


Το συνδικάτο ver.di αντέδρασε στην ανακοίνωση περί κλεισίματος των εγκαταστάσεων κάνοντας λόγο για μια «απαράδεκτη απόφαση», ενώ ζήτησε από την επιχείρηση στους εργαζόμενους που αυτή αφορά μια «προοπτική σταθερής απασχόλησης».


Η Nokia Siemens Networks Services GmbH, που ιδρύθηκε το 2008, δεν κατάφερε ποτέ να εμφανίσει κερδοφορία, ανέφερε η μητρική της, κάνοντας λόγο για ζημίες που έχουν ανέλθει σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ.


Συνολικά, ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος έχει 100 εγκαταστάσεις στη Γερμανία, σε 75 πόλεις, και περίπου 9.100 εργαζόμενους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι αναρτημένες στον ιστότοπό του. Έχει πωλήσεις 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και ανάμεσα στους πελάτες της είναι η Vodafone.


Πηγή της εταιρείας ανέφερε ότι η απόφασή της ελήφθη μετά τον τερματισμό ενός κρίσιμης σημασίας συμβολαίου με την Deutsche Telekom.


Η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών διέρχεται δύσκολη φάση, εν μέσω της αναβολής επενδυτικών σχεδίων και της ασθενούς ζήτησης εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πρόσφατα και η γαλλική Alcatel-Lucent ανακοίνωσε ότι μειώνει τα κόστη και τις θέσεις εργασίας.


Η Nokia Siemens είχε αποχωρήσει από τη Βραζιλία πέρυσι.


Παγκοσμίως, η εταιρεία απασχολούσε 60.600 εργαζόμενους στα τέλη του τρίτου τριμήνου.
 
http://www.nooz.gr 
Advertisement