Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Νέες λειτουργίες για υπηρεσίες cloud


clou Νέες λειτουργίες για υπηρεσίες cloudΜε νέες λειτουργίες εμπλουτίσθηκαν οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες cloud storage, οι υπηρεσίες, δηλαδή, που προσφέρουν στους χρήστες «ιντερνετικούς σκληρούς δίσκους» για να αποθηκεύουν τα αρχεία τους, ώστε να έχουν πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή. Αξιοποιώντας την τεχνολογία του «υπολογιστικού νέφους», κάποιες από τις πλατφόρμες προέρχονται από εταιρείες που θέλουν να προωθήσουν το υπόλοιπο online «οικοσύστημά» τους (σαν το iCloud της Apple, το Google Drive της Google και το...
Skydrive της Microsoft).Αλλες πλατφόρμες, όπως το Dropbox και το SugarSync,
από επιχειρήσεις που προσδοκούν σε έσοδα από τις ετήσιες συνδρομές όσων χρειάζονται έναν «άυλο δίσκο» για επαγγελματική χρήση – π.χ. με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο.
Πάντως, με τα 5-10 GB που παρέχουν όλες οι υπηρεσίες δωρεάν, όπως υποστηρίζει η εταιρεία αναλύσεων iSuppli, έχουν ήδη 500 εκατομμύρια χρήστες. Και ανταγωνίζονται διεκδικώντας όσο το δυνατόν περισσότερους από τα 125 εκατομμύρια ανθρώπους που, σύμφωνα με την iSuppli, θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν μία λύση cloud storage μέσα στο 2013.
Αν και σε πιλοτική φάση, οι πιο δραστικές αλλαγές έγιναν στο SugaSync, καθώς οι υπεύθυνοί του κυκλοφόρησαν νέες εφαρμογές πρόσβασης στην υπηρεσία από υπολογιστές και συσκευές Android, ενώ επανασχεδίασαν επίσης το πόρταλ.
Οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στο να κάνουν πιο εύκολο το «ανέβασμα» αρχείων στον «ιντερνετικό δίσκο», αλλά και τον διαμοιρασμό τους – μάλιστα, ο χρήστης μπορεί να καθορίσει αν αυτοί με τους οποίους μοιράζεται κάποιο αρχείο θα μπορούν ή όχι και να το επεξεργαστούν. Το ανανεωμένο SugaSync δίνει επιπλέον τη δυνατότητα αναζήτησης φακέλων, ενώ επιτρέπει την απευθείας αναπαραγωγή της αποθηκευμένης μουσικής και βίντεο από smartphone και tablet PC.
Μπορεί πολλοί αναλυτές να προέβλεπαν ότι οι υπηρεσίες cloud storage από κολοσσούς σαν την Google θα περιόριζαν την απήχηση του Dropbox, τον Νοέμβριο ωστόσο οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας ανακοίνωσαν πως τον τελευταίο χρόνο τετραπλασίασαν τους χρήστες τους, φτάνοντας πλέον τα 100 εκατομμύρια. Ως μία από τις παλιότερες υπηρεσίες, είναι αλήθεια ότι το Dropbox προσφέρει εδώ και χρόνια λειτουργίες που καλύπτουν τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κάνει επιμέρους αναβαθμίσεις, όπως συνέβη πριν από λίγο καιρό με την κυκλοφορία μιας καινούργιας εφαρμογής για τα iPhone και iPad που βελτιώνει την αναπαραγωγή βίντεο και επιτρέπει την αποθήκευση των φωτογραφιών στην αυθεντική, υψηλή τους ανάλυση.
Περισσότερες βελτιώσεις έκανε όμως τις τελευταίες εβδομάδες και η Google στο Google Drive, κάνοντάς το πιο λειτουργικό.
Ετσι, ο χρήστης πλέον μπορεί να «ανεβάσει» στον «άυλο δίσκο» του και αρχεία του Google Earth, ενώ οι κάτοχοι smartphone και tablet PC μπορούν πλέον να επεξεργαστούν και λογιστικά φύλλα. Επίσης, το Google Drive συνεργάζεται καλύτερα με άλλες ιντερνετικές υπηρεσίες της Google – επιτρέποντας, για παράδειγμα, τον διαμοιρασμό κειμένων, φωτογραφιών και βίντεο μέσα από το κοινωνικό δίκτυο Google+.
Παράλληλα, από την περασμένη εβδομάδα, όποιος χρησιμοποιεί το Gmail με τη βοήθειά της έχει τη δυνατότητα να επισυνάπτει στο mail του αρχεία έως και 10 GB.
Αν και το Skydrive της Microsoft ξεκίνησε να υποστηρίζει υπολογιστές Mac και Windows μόλις τον περασμένο Αύγουστο, με το λανσάρισμα των αντίστοιχων προγραμμάτων, σύμφωνα με τη Microsoft η χρήση της πλατφόρμας έχει από τότε διπλασιαστεί.
Μία από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις που ανακοίνωσε στα μέσα Νοεμβρίου έχει να κάνει με αυτά τα προγράμματα, με τα οποία μπορεί πλέον κανείς να επιλέξει ποιοι φάκελοι θα συγχρονίζονται στον υπολογιστή του. Παράλληλα, ο «άυλος δίσκος» απέκτησε και κάδο ανακύκλωσης.
Από την πλευρά της, η Apple προχώρησε στην καλύτερη ενσωμάτωση του iCloud στην ενδέκατη έκδοση του iTunes για υπολογιστές Mac και Windows που λάνσαρε την περασμένη εβδομάδα.
Ετσι, το iTunes 11 εμφανίζει όλες τις ταινίες και τη μουσική που έχει αγοράσει κανείς από το online κατάστημα της Apple, ανεξάρτητα από το αν αυτό το υλικό βρίσκεται αποθηκευμένο στον συγκεκριμένο υπολογιστή. Επίσης, ο χρήστης μπορεί πλέον να ξεκινήσει να βλέπει μία ταινία σε οποιαδήποτε συσκευή που υποστηρίζει το iCloud (π.χ. ένα iPad) και να συνεχίσει να την παρακολουθεί από τον Mac του, ακριβώς από το σημείο που τη διέκοψε.

Πηγή: portal.kathimerini.gr

http://www.secnews.gr