Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Windows 8: Πότε είναι δυνατή η αναβάθμιση;



H προσφορά αναβάθμισης της Microsoft έχει βάλει σε πειρασμό πολλούς καταναλωτές, οι οποίοι προτίθενται να αγοράσουν την έκδοση upgrade των Windows 8 στην τιμή των 29,99 ευρώ
Παρ’ ότι το νέο λειτουργικό διατίθεται μόνο σε δύο εκδόσεις: Standard και Pro, τα σενάρια αναβάθμισης είναι πολλά, καθώς δεν είναι δυνατή η χρήση της έκδοσης upgrade για όλα τα συστήματα.
 Σε γενικές γραμμές ισχύει το εξής: μπορείτε να αναβαθμίσετε από ...Windows XP με SP3 (λογαριασμοί χρηστών και αρχεία), ....
Vista (ρυθμίσεις Windows, λογαριασμοί χρηστών και αρχεία), και Windows 7 (προγράμματα, ρυθμίσεις Windows, λογαριασμοί χρηστών και αρχεία), κρατώντας τα στοιχεία που αναφέρονται στην παρένθεση. Επίσης, αν έχτε εγκατεστημένα τα Windows 7 Ultimate ή Professional, η έκδοση Pro είναι μονόδρομος.

Πολλοί αναγνώστες μας, όμως, θέλοντας να αναβαθμίσουν και κάνοντας διάφορους “συνδυασμούς”, βρέθηκαν μπροστά σε πολύ εύλογες απορίες. Για παράδειγμα, αν είναι δυνατή η αναβάθμιση και ταυτόχρονα η αλλαγή αρχιτεκτονικής ή και γλώσσας. Εάν θέλετε να επιχειρήσετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνο καθαρή εγκατάσταση και άρα δεν θα μεταφερθούν αρχεία και ρυθμίσεις ή λογαριασμοί χρηστών. Επίσης, δεν είναι δυνατό να το κάνετε αυτό με την έκδοση upgrade που προσφέρεται online στη δελεαστική τιμή των €29,99. Θα πρέπει να προμηθευτείτε μια άδεια OEM από ένα κατάστημα, εξηγώντας τους ακριβώς τι θέλετε. Αυτό που θα πάρετε στα χέρια σας θα είναι ένα DVD με τα Windows 8 τόσο σε 32 όσο και σε 64-bit για να επιλέξετε αυτήν που θέλετε. Η τιμή του προϊόντος αυτού στα καταστήματα είναι €59,99 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου και από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα, η επίσημη τιμή λιανικής ανεβαίνει στα €279,99. Οπότε, βιαστείτε!

Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσετε σε αγορά, συμβουλευτείτε τον οδηγό αναβάθμισης της ίδιας της Microsoft. Πρόκειται για ένα μικρό πρόγραμμα που μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε δωρεάν. Θα αναλύσει το σύστημά σας και θα σας προτείνει τις λύσεις αναβάθμισης που σας ταιριάζουν.

Εάν θέλετε να ελέγξετε τη συμβατότητα των περιφερειακών σας και του software που έχετε εγκαταστήσει, αυτό μπορείτε να το κάνετε στο Windows Compatibility Center.

Επίσης, για να είστε απολύτως σίγουροι ελέγξτε εάν ο κατασκευαστής του υπολογιστή τους έχει κάνει διαθέσιμους τους απαραίτητους drivers για να λειτουργούν όλα τα υποσυστήματα και περιφερειακά σωστά.

by PC Magazine

http://techit.gr