Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συσσώρευση μάγματος κάτω από τα ηφαίστεια της Ιαπωνίας

ΙΑΠΩΝΙΑ - Στην Ιαπωνία θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι βάσει των στοιχείων τους βλέπουν μια τεράστια συσσώρευση μάγματος κάτω από 110 περίπου ενεργά ηφαίστεια της χώρας.
Η τελευταία μεγάλη έκρηξη στην Ιαπωνία συνέβη το 1914, όταν Όρος Sakurajima στη νότια Kagoshima Prefecture όταν ξέσπασε με μια τεράστια έκρηξη.
Σύμφωνα με τη μελέτη των ηφαιστειολόγων, η Ιαπωνία, η... οποία βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη της Φωτιάς στον Ειρηνικό, και χτυπήθηκε από περισσότερες από 1.000 ηφαιστειακές εκρήξεις τα τελευταία 2000 χρόνια.
Η πιθανότητα να δούμε μια σημαντική ηφαιστειακή έκρηξη στο μέλλον είναι πραγματική, είπε ο Yoichi Nakamura, καθηγητής Ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουτσουνομίγια, ο οποίος ανέλυσε το παρελθόν με τα ηφαιστειακά γεγονότα με μια ομάδα ερευνητών.
Σύμφωνα τώρα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας , για να χαρακτηριστεί ως ενεργό, ένα ηφαίστειο πρέπει να έχει ξεσπάσει τα τελευταία 10.000 χρόνια και εξακολουθεί να εκπέμπει αέρια.
Μετά τον μέγα σεισμό μεγέθους 9,0 ρίχτερ με το τσουνάμι του περασμένου έτους, οι ερευνητές βλέπουν αύξηση στη σεισμική δραστηριότητα στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας, περιλαμβανομένων και του Mount Fuji.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, υπήρχαν ηφαιστειακές εκρήξεις σε όλο τον κόσμο, αλλά με απουσία μεγάλων ηφαιστειακών εκρήξεων στο ιαπωνικό έδαφος, που εδώ και έναν αιώνα έχει προκαλέσει μια τεράστια συσσώρευση μάγματος κάτω από την επιφάνεια της Γης και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει ένα κοσμοϊστορικό γεγονός.
Διάβασε το αρθρο από τήν πηγή του