Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε απάτες, μέσω ιστοσελίδων


image.ashx 7 Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εμπλέκεται σε απάτες, μέσω ιστοσελίδωνΕξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Τρίπολης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που εμπλέκεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων απάτης,μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.
Συνελήφθησαν στο Ναύπλιο Αργολίδας,με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση,τρεις Έλληνες υπήκοοι,δυο γυναίκες 28 και 26 ετών, καθώς και ένας 64χρονος,
οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.....

Επιπλέον,οι αστυνομικές αρχές αναζητούν άλλους τέσσερις Έλληνες, τρεις άνδρες 40, 36 και 53 ετών, καθώς μία 32χρονη, όλοι τους μέλη της ίδιας οργάνωσης.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε συσταθεί, δραστηριοποιείτο, τουλάχιστον από το έτος 2009, και λειτουργούσε, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, σε πανελλαδικό επίπεδο,με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους από την εξαπάτηση υποψήφιων αγοραστών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, η εξαπάτηση γινόταν μέσω καταχώρησης ηλεκτρονικών αγγελιών για πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι οποίες ωστόσο ήταν εικονικές και δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο αποσπούσαν από τους υποψήφιους αγοραστές χρηματικά ποσά, τα οποία τους κατέθεταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς,ως προκαταβολή.
Πιο αναλυτικά, ο 64χρονος συστηνόνταν στους υποψήφιους αγοραστές, με την ιδιότητα του ιατρού ή του δικηγόρου, πείθοντάς τους να καταθέτουν χρηματικά ποσά, κυρίως στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 40χρονου και της 32χρονης. Στην συνέχεια, τα χρηματικά ποσά μεταφέρονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, της 28χρονης και του 53χρονου, τα οποία έκαναν ανάληψη άμεσα.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και έρευνες σε σπίτια, σε κατάστημα και στα αυτοκίνητα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά ένας φορητός ηλεκτρονικό υπολογιστής, το χρηματικό ποσό των 9.345 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, μια κάρτα ανάληψης χρημάτων, ένα μπλοκ επιταγών, πέντε βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικές συναλλαγές.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει προκύψει ότι από της 19 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και σήμερα, έχουν καταγγείλει εξαπάτηση σε βάρος τους δεκατρία άτομα, τα οποία κατέθεσαν συνολικά, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 39.000 ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών της οργάνωσης.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το μέγεθος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και η περαιτέρω συμμετοχή και άλλων ατόμων σε αυτή.
Επιπλέον η αστυνομία ζητά από πολίτες που έχουν εξαπατηθεί με τέτοιο τρόπο να επικοινωνήσουν με την Ασφάλεια Ναυπλίου στα τηλέφωνα 27520-98751 και 27520-22458 και να το καταγγείλουν.

Πηγή: nooz.gr