Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Μετά την Apple οι οργανώσεις προστασίας δικαιωμάτων εργασίας «στρέφουν τα πυρά» τους στη Samsung


33614  Electronics factory in Shenzhen 640x351 Μετά την Apple οι οργανώσεις προστασίας δικαιωμάτων εργασίας «στρέφουν τα πυρά» τους στη SamsungΜέχρι τώρα, είχαμε συνηθίσει σε δημοσιεύματα που σχετίζονται με καταγγελίες σχετικές με τις συνθήκες εργασίες σε εργοστάσια προμηθευτών της Apple στην Κίνα.
Τώρα, φαίνεται ότι έρχεται η σειρά της Samsung να δεχθεί αρνητικές κριτικές για το συγκεκριμένο ζήτημα -όσον αφορά, βέβαια, πάντα τους προμηθευτές που χρησιμοποιεί στη χώρα- αλλά και να πάρει θέση σχετικά με αυτές.
Η κορεατική εταιρεία -μετά από καταγγελίες της ...
China Labor Watch (CLW), μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης με έδρα τη Νέα Υόρκη, που έχει στους σκοπούς της την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Κίνα- πραγματοποίησε ελέγχους σε 105 από τους προμηθευτές της στη χώρα, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματά της.
Έτσι, παραδέχθηκε υπερβολικές υπερωρίες ή πρόστιμα σε εργαζομένους, σε κάποια από τα εργοστάσια, όχι όμως και τις καταγγελίες της CLW, σύμφωνα με τις οποίες επτά παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών εργαζόταν σε ένα από τα εργοστάσια.
«Έχουμε εντοπίσει την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για τη μείωση των υπερωριών των εργαζομένων μας ως κορυφαία προτεραιότητα και έχουμε ξεκινήσει την έρευνα πάνω στη λήψη μέτρων που θα περιορίσουν τις ώρες εργασίας πέραν των νόμιμων έως το 2014″ αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να εξετάσει τις συνθήκες εργασίας σε 144 ακόμη προμηθευτές της έως το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με την China Labor Watch, πάντως, οι χειρότερες συνθήκες κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε, διαπιστώθηκαν σε εργοστάσιο προμηθευτή που ονομάζεται Chitwing Mould Industry, όπου οι υπερωρίες των εργαζομένων ξεπερνούσαν τις 220 ώρες το μήνα, κάτι που συνεπάγεται εργασία 15-16 ωρών την ημέρα με μόνο μία μέρα ξεκούρασης ανά μήνα.
Σε κάθε περίπτωση, η δημοσιοποίηση του θέματος αποδεικνύει για ακόμη μία φορά το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις συνθήκες εργασίας στις χώρες της Άπω Ανατολής όπου κατασκευάζονται, μεταξύ, άλλων, και αρκετά από τα gadgets που χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Πηγή: digitallife.gr

http://www.secnews.gr