Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Την παρακμή των Anonymous, προβλέπουν τα McAfee Labs

Δεν υπάρχουν μόνο οι Anonymous, λένε οι ειδικοί της McAfee και χαρακτηρίζουν εξαιρετική την συνδρομή του λαού της Λιβύης από τους χακτιβιστέςTelecomix.Οι ειδικοί των McAfee Labs εκτιμούν ότι το κίνημα των χακτιβιστών Anonymous θα πέσει σε τέλμα το 2013, καθώς «οι τεχνικές τους θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες και γίνονται γρήγορα αντιληπτές από τα υποψήφια θύματά τους». Από την άλλη, οι δραστήριοι πολιτικοποιημένοι χρήστες του Διαδίκτυου μπορεί να ζητήσουν συνδρομή από χάκερ-δεξιοτέχνες, όπως συνέβη στην Λιβύη το 2012, προσθέτουν.
Στην καθιερωμένη έκθεση των εργαστηρίων του γνωστού παραγωγού λογισμικού ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων για τις απειλές του 2012, οι εκτιμήσεις για τους κινδύνους του ....2013 είναι λίγο έως πολύ αναμενόμενες: στροφή στην ανάπτυξη ιών που θα προσβάλλουν τα Windows 8, σελίδες και μηνύματα γραμμένα σε HTML5, ιοί για smartphone και tablet, SMS spam «από την μαμά». Εκτός όμως από αυτά, οι ειδικοί της McAfee μιλούν και για τον χακτιβισμό. Υποστηρίζουν ότι το 2012, το κίνημα των Ανώνυμων δέχτηκε σοβαρά πλήγματα εξαιτίας της παραπληροφόρησης για την δράση του, ψευδείς ισχυρισμούς περί ανάληψης ευθυνών για διάφορα κυβερνο-χτυπήματα ή δράσεις ή ακόμα και από τις ίδιες τις προσπάθειες των μελών του για αντι-δράση μέσω χάκινγκ. Οι χάκερ της McAfee λένε πως το 2013, ο βαθμός επιτυχίας των ενεργειών των Anonymous θα μειωθεί, κυρίως λόγω των μειωμένων ικανοτήτων των μελών τους.

Από την άλλη, δεν υπάρχουν μόνο οι Anonymous, συνεχίζουν. «Μια άλλη δύναμη είναι άνθρωποι με ισχυρά πολιτικά κίνητρα και υψηλή διαθεσιμότητα μακροχρόνια», λένε. «Εξαίρετο παράδειγμα» χαρακτηρίζουν την ομάδα Telecomix που συνέδραμε με τις εξεζητημένες τεχνικές χάκινγκ που εφαρμόζει την επανάσταση στην Λιβύη, όπως αυτή περιγράφεται στο Power People 2.0 τον Απρίλιο του 2012 στο MIT Technology Review.

Στην ίδια έκθεση προβλέπεται ακόμα αυξημένη παρουσία στο Διαδίκτυο πατριωτικών οργανώσεων υπό μορφή κυβερνο-στρατών που προωθούν εξτρεμιστικές ιδέες.