Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

H ελληνική Βικιπαίδεια γιορτάζει 10 χρόνια ιστορίας

Η Βικιπαίδεια στα Ελληνικά, η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια που γράφεται συνεργατικά από οποιονδήποτε, κλείνει 10 χρόνια ιστορίας το Δεκέμβριο του 2012 και έχει φτάσει να έχει 34.000 προβολές την ώρα.
Η Βικιπαίδεια έχει 81.042 λήμματα που διαμορφώθηκαν με 3.809.533 επεξεργασίες και 25 εκατομμύρια θεάσεις σελίδων το μήνα.
 Για την ανάπτυξη της Βικιπαίδειας προσέφεραν τις συνεισφορές τους αρκετοί από τους 114.912 εγγεγραμμένους αλλά και πολλοί από τους μη εγγεγραμμένους χρήστες...

Το περιεχόμενο της Βικιπαίδειας διατίθεται ελεύθερα σε όλους και μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει, να το αλλάξει ακόμη και να το εκμεταλλευτεί εμπορικά, αρκεί να αναφέρει ότι τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στη Βικιπαίδεια, καθώς και ότι οι ίδιοι όροι ισχύουν και για το δικό του περιεχόμενο, δηλαδή με όσα ορίζει η άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή.

Η Βικιπαίδεια ανήκει στο ίδρυμα Wikimedia και είναι μέρος του πολύγλωσσου εγχειρήματος Wikipedia, το οποίο μόνο στα αγγλικά έχει σήμερα πάνω από 4 εκατομμύρια λήμματα.
Στα 10 χρόνια της ύπαρξής της, εκτός από τα 81.042 λήμματα της Βικιπαίδειας, έχουν αναπτυχθεί και άλλα εγχειρήματα στα ελληνικά του ιδρύματος Wikimedia: το Βικιλεξικό με 404.426 λήμματα, η Βικιθήκη με 6.146 πρωτότυπα κείμενα (από τον Όμηρο και τον Αριστοτέλη, ποιήματα από την Ελληνική Ανθολογία, το Θούριο του Ρήγα Βελεστινλή, την Αγία Γραφή, αλλά και Βυζαντινούς ύμνους), τα Βικινέα με 2.227 άρθρα.

Η Βικιπαίδεια καθώς και τα ξενόγλωσσα εγχειρήματα, η Wikipedia σε όλες τις γλώσσες, προσφέρουν απλόχερα μια τεράστια ποικιλία θεμάτων, εικονογραφημένα με έργα από την κοινή αποθήκη πολυμέσων, τα Commons με 14.399.040 ελεύθερα αρχεία πολυμέσων, διαθέσιμα σε όλα τα εγχειρήματα.

Η κοινότητα των χρηστών της Βικιπαίδειας και των άλλων ελληνόγλωσσων εγχειρημάτων της Wikimedia, γιορτάζει τα 10 χρόνια της Βικιπαίδειας.


http://e-pcmag.gr