Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Τα αυτοκόλλητα «Warranty Void If Removed» είναι τελικά παράνομα

αυτοκόλληταΟι άνθρωποι που ασχολούνται περισσότερο με τα ηλεκτρονικά, γνωρίζουν το γεγονός ότι δεν μπορούν να παραβιάσουν τα αυτοκόλλητα ” Warranty Void If Removed ” στις συσκευές. Αυτά τα αυτοκόλλητα είναι κοινά σε πολλά smartphones, κονσόλες παιχνιδιών κ.λπ.
Εάν η σφραγίδα σπάσει, οι κατασκευαστές γνωρίζουν ότι η συσκευή επισκευάστηκε από κάποιο μη εξουσιοδοτημένο σημείο και αναιρούν όλα τα οφέλη της εγγύησης.....


Ενδεχομένως όμως, αυτές οι πρακτικές να λήξουν σύντομα. H υπηρεσία προστασίας καταναλωτών FTC, έστειλε προειδοποιητικές επιστολές σε έξι εταιρείες την Τρίτη, δηλώνοντας ότι τέτοιες πολιτικές είναι παράνομες και παραβιάζουν το νόμο Magnuson-Moss του 1975 περί εγγυήσεων– σύμφωνα με τον οποίο κανένας κατασκευαστής δεν μπορεί να θέσει περιορισμούς στην επισκευή μιας συσκευής για την οποία προσφέρει εγγύηση.
Η Επιτροπή δήλωσε ότι μια εταιρεία δεν μπορεί να τοποθετήσει τέτοιες ετικέτες εκτός αν “προσφέρει μέρη και υπηρεσίες δωρεάν ή έχει παραιτηθεί από την FTC”.
Αν και η FTC δεν έχει αποκαλύψει ονόματα, έχει παράσχει ορισμένα παραδείγματα τέτοιων πολιτικών εγγύησης, όπως αυτά που φαίνονται παρακάτω:
«Η χρήση των εξαρτημάτων μιας εταιρείας, είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τις εγγυήσεις του κατασκευαστή και τυχόν εκτεταμένες εγγυήσεις.»
«Αυτή η εγγύηση δεν ισχύει αν αυτό το προϊόν,  χρησιμοποιείται με προϊόντα που δεν πωλούνται ή δεν έχουν λάβει άδεια από την ίδια εταιρεία.»
«Αυτή η εγγύηση δεν ισχύει εάν το αυτοκόλλητο που έχει σφραγιστεί από την εταιρεία, έχει παραμορφωθεί ή αφαιρεθεί.»
Η Ars Technica σημειώνει ότι μια απλή αναζήτηση στο.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr