Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Το Διαδίκτυο (Internet) είναι παντού και πουθενά την ίδια στιγμή


InternetΤο Διαδίκτυο (Internet) είναι παντού και πουθενά την ίδια στιγμή. Ζητήστε από ένα φίλο να σας δείξει στο διαδίκτυο και, στην καλύτερη περίπτωση, πιθανώς θα σας δείξει το τηλέφωνο ή το φορητό του υπολογιστή. Όμως οι συσκευές δεν είναι το Internet. Εάν περιείχαν το Διαδίκτυο, δεν θα χρειαζόμασταν συνδέσεις δεδομένων.
Το Διαδίκτυο προέρχεται από κάπου, αλλά πού; Και γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας;....

Πώς ξεκίνησε το Διαδίκτυο

Όπως και το GPS, το Διαδίκτυο είναι μια τεχνολογία που γεννήθηκε εν μέρει με στόχο την στρατιωτική υπεροχή. Λίγο μετά τη δρομολόγηση του δορυφόρου Sputnik στο διάστημα από τους Ρώσους, ο Αμερικανός πρόεδρος Eisenhower δημιούργησε την υπηρεσία Advanced Research Projects. Ήταν το 1958.
Σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς και μερικές ιδιωτικές εταιρείες, η ARPA δημιούργησε το ARPANET, ένα δίκτυο που μπορούσε να συνδέσει υπολογιστές πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα τη δεκαετία του 1970. Ήταν ένα project του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που καθιέρωσε ορισμένα πρωτόκολλα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σήμερα, και επέτρεπαν στα δίκτυα να συνδεθούν σε όλο τον κόσμο.
Το 1973, η ARPANET μπορούσε να επικοινωνήσει με το δίκτυο ραδιοσυχνοτήτων (packet radio network ή PRNET), το οποίο μπορούσε να συνδέσει υπολογιστές με ραδιοπομπούς και δέκτες. Το 1977, το Δορυφορικό Δίκτυο (SATNET) προσχώρησε στα άλλα δύο. Μεταγενέστερες προσθήκες περιελάμβαναν το USENET (πρόδρομο των forums του διαδικτύου) και το CSNET (για τμήματα πληροφορικής στα ακαδημαϊκά ιδρύματα που δεν μπορούσαν να συνδεθούν με το ARPANET).
Οι τεχνικοί ονόμασαν τη σύνδεση μεταξύ πολλαπλών δικτύων inter-networking ή internet (Διαδίκτυο), εν συντομία.
Φυσικά όπως καταλαβαίνετε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο περιοριζόταν σε ένα μάλλον τεχνικό κοινό. Αυτό άρχισε να αλλάζει όταν ο Tim Berners-Lee ανέπτυξε τον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web) στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Διευκρίνηση: Έχουμε δει ότι οι όροι Internet (Διαδίκτυο) και World Wide Web χρησιμοποιούνται εναλλακτικά για να περιγράψουν το ίδιο πράγμα. Δεν ισχύει: το πρώτο είναι η διασύνδεση πολλών διαφορετικών δικτύων υπολογιστών, ενώ το τελευταίο είναι ένας τρόπος πλοήγησης σε αυτό το γιγαντιαίο δίκτυο.
Με τον Παγκόσμιο Ιστό, τα κολέγια και οι επιχειρήσεις άρχισαν να συνδέονται με το Διαδίκτυο. Η πρόσβαση στο σπίτι ακολούθησε αργότερα. Σήμερα μπορούμε να είμαστε online μέσω αυτοκινήτων ή και μέσω των smartwatches.
Tο Διαδίκτυο δεν είναι δωρεάν προσβάσιμο σε όλους, καθώς η διαδικτυακές υποδομές κοστίζουν.

Πώς λειτουργούν οι ISPs

Το διαδίκτυο σήμερα διανέμεται από παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου ή Internet Service Providers (ISPs).
Οι ISPs διαθέτουν τις υποδομές που χρειάζονται για να φιλοξενούν τους μηχανισμούς που απαιτούνται για τη σύνδεση του τοπικού κοινού με το ευρύτερο διαδίκτυο. Τα κτίρια (χωρίς παράθυρα) που χρησιμοποιούν οι ISPs είναι γνωστά ως σημεία παρουσίας (Point of Presence ή POP) και συνδέονται μεταξύ τους με γραμμές οπτικών ινών.
Το σημερινό διαδίκτυο αποτελείται κυρίως από τη διασύνδεση τεράστιων εταιρικών δικτύων, με το σύνολο της κυκλοφορίας από τους υπολογιστές μας να περνάει τελικά μέσω των Network Access Point που συνδέουν εταιρείες μεταξύ τους.

Μπορείτε να κάνετε το δικό σας Internet;



Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr