Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Παράνομες οι διαδικτυακές συνομιλίες εν ώρα εργασίας

European-court-of-human ECHR ECHRΤο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (European Court of Human Rights ή ECHR) αποφάνθηκε ότι οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των εργαζομένων, ακόμα και αν παραβιάζουν την ιδιωτική τους ζωή με την παρακολούθηση ιδιωτικών συζητήσεων.
Το 2007, ο Ρουμάνος Bogdan Barbulescu απολύθηκε από τον εργοδότη του, γιατί χρησιμοποίησε τους πόρους της εταιρείας κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας για να....
έχει ιδιωτικές συνομιλίες με φίλους του.
Η εταιρεία ανέφερε ότι ο Barbulescu χρησιμοποίησε το Yahoo! Messenger για να έχει ιδιωτικές συνομιλίες, προσφέροντας σαν απόδειξη ένα έγγραφο 45 σελίδων που περιείχε αντίγραφα των ιδιωτικών του συνομιλιών.
Ο Barbulescu μήνυσε τον εργοδότη του για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει το Yahoo! Messenger της εταιρείας, αλλά το δικό του, και έτσι η εταιρεία δεν είχε δικαίωμα να κατασκοπεύει τις συνομιλίες του.
Οι Ροουμάνοι δικαστές διαφώνησαν και υποστήριξαν εργοδότη, επικαλούμενοι τον Κώδικα Εργασίας της χώρας, ο οποίος επέτρεψε στον εργοδότη να καταγγείλει τη σύμβασή του.
Ο Bogdan Barbulescu πήγε την υπόθεση στο ECHR, υποστηρίζοντας ότι το άρθρο 8 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του έδινε το δικαίωμα να έχει ιδιωτική ζωή και ιδιωτική αλληλογραφία.
Το δικαστήριο εξέδωσε χθες μια απόφαση για το νομικό αυτό δίλημμα, η οποία δεσμεύει επίσης όλες τις χώρες που τηρούν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ολόκληρη δηλαδή την Ευρωζώνη).
Έξι από τους επτά δικαστές του ECHR υποστήριξαν την εταιρεία, αναφέροντας ότι ο εργαζόμενος δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί το χρόνο και τους πόρους της εταιρείας για άλλες δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με την εργασία. Επιπλέον, οι δικαστές ανέφεραν ότι ο εργαζόμενος είχε το δικαίωμα να απολύσει τον Barbulescu, σαν τιμωρία για τις πράξεις του.
Η απόφαση ανέφερε επίσης ότι, από τώρα και στο εξής, οι.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr