Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Όταν τα LED των router διαρρέουν τα δεδομένα σας

Όταν τα LED των router διαρρέουν τα δεδομένα σαςΌπως όλοι γνωρίζετε οι περισσότεροι ασύρματοι δρομολογητές είναι εξοπλισμένοι με μια σειρά από λυχνίες LED που υποδεικνύουν τη συνδεσιμότητα του δικτύου, τη δραστηριότητα στο Internet, την ποιότητα της σύνδεσης κ.ο.κ.  Κάτι που σίγουρα όμως δεν γνωρίζετε, είναι ότι πέραν των ενδείξεων που ...
προσφέρουν, τα LEDs αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από επιτιθέμενους για τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων από τον υπολογιστή σας.Χρησιμοποιώντας ειδικά διαμορφωμένο κακόβουλο λογισμικό, ένας εισβολέας θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα LED ενός router για τη μετάδοση δεδομένων σε δυαδική μορφή.
To συγκεκριμένο σενάριο επίθεσης παρουσιάστηκε από μια ομάδα ερευνητών του Cyber Security Research Center του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ. Πρόκειται για την ίδια ομάδα ερευνητών ασφάλειας που στο παρελθόν είχε παρουσιάσει και άλλες τεχνικές υποκλοπής δεδομένων, αξιοποιώντας LED σκληρών δίσκων, ακουστικά, χτυπήματα πηνίων και άλλες μοναδικές μεθόδους.
Η ομάδα κατασκεύασε ένα proof-of-concept malware με την ονομασία xLED, αποδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παραβιαστεί ένας δρομολογητής. Αυτό που κάνει το xLED είναι να κατασκοπεύει και να υποκλέπτει τα δεδομένα που μεταδίδονται από και προς έναν ασύρματο δρομολογητή, και στη συνέχεια να τα μετατρέπει σε δυαδική μορφή.
Αυτά τα δυαδικά ψηφία κωδικοποιούνται και μεταδίδονται σαν σήματα (με το αναβόσβησμα των LEDs) σε έναν.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr