![Αναγνώριση προσώπου σε αεροδρόμια και τέρμα τα διαβατήρια Αναγνώριση προσώπου σε αεροδρόμια και τέρμα τα διαβατήρια](https://cdn.secnews.gr/wp-content/uploads/2017/05/facial-recognition.jpg)
μερικά αεροδρόμια. Υπάρχει ενδιαφέρον για αυτό από τον κόσμο της αεροπορίας και αλλού”, αναφέρει ο Timo Rissanen, επικεφαλής του τμήματος εδάφους της Finnair στο Ελσίνκι, στο ZDNet.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής τριών εβδομάδων, 1.000 από τους επιβάτες της Finnair προσκαλούνται να κάνουν τα πειραματόζωα στο νέο σύστημα. Με μια εφαρμογή Android, παίρνουν τρεις εικόνες του προσώπου τους, οι οποίες μετατρέπονται σε μη ανιχνεύσιμα βιομετρικά αναγνωριστικά για να αποφύγουν την αποθήκευση των εικόνων από τρίτους και επιλέγουν ένα καθορισμένο γραφείο στο αεροδρόμιο.
Μια κάμερα οροφής τους αναγνωρίζει στο πλήθος και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες εμφανίζονται στην οθόνη του πράκτορα εξυπηρέτησης πελατών όταν ο επιβάτης πλησιάσει στο γραφείο. Ο πράκτορας ελέγχει τα έγγραφά του και επιβεβαιώνει εάν η αναγνώριση προσώπου ήταν επιτυχής.
Η δοκιμή πραγματοποιείται από τη φινλανδική εταιρεία λογισμικού Futurice, χρησιμοποιώντας ευρέως διαθέσιμα υλικά, όπως ένα PC με οθόνη αφής και μια φωτογραφική μηχανή, καθώς και λογισμικό που υπάρχει στο cloud. H Futurice δεν κατονομάζει την εταιρεία ανάπτυξης του αλγόριθμου αναγνώρισης προσώπου.
Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν θα απαιτεί από τον επισκέπτη του αεροδρομίου να σκανάρει το πρόσωπο του σε κάποια συσκευή, αλλά η σάρωση θα γίνεται αυτόματα από τις κάμερες του αεροδρομίου. Έτσι οι....
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr
![](https://fvcreatives.s3.amazonaws.com/IIEK%20NEW%20YORK/20170511/Banners/banners/img/americanpanellhnies2017728X90.jpg)