Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Η χρήση του Facebook μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο

facebook-live FacebookΕνώ το Facebook επικρίνεται συχνά ότι αφαιρεί χρόνο από την οικογένεια και εκθέτει τα παιδιά μας σε αυτόν τον όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο κόσμο, από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια νέα μελέτη που δείχνει ότι η χρήση του Facebook μπορεί να βελτιώσει την υγεία και να προωθήσει τη μακροζωία. Η μελέτη βασίστηκε σε 12 εκατομμύρια κοινωνικά προφίλ μέσων ενημέρωσης που ήταν στη διάθεση των ερευνητών από το Facebook, καθώς και στοιχεία από το Τμήμα Υγείας της Καλιφόρνια......

«Και οι δύο συγκρίσεις μεταξύ των χρηστών και μη χρηστών, καθώς και μεταξύ εκείνων που τα χρησιμοποιούν λιγότερο και περισσότερο, δείχνουν ότι η χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης συνδέεται με χαμηλότερη θνησιμότητα. Ευτυχώς, για σχεδόν όλους τους χρήστες του Facebook, αυτό που βρήκαμε είναι ότι η ισορροπημένη χρήση οδηγεί σε χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας», δήλωσε ο James Fowler, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας-Σαν Ντιέγκο.
Η σχέση μεταξύ της μακροζωίας και της κοινωνικής δικτύωσης εντοπίστηκε το 1979 και έχει επαληθευτεί εκατοντάδες φορές από τότε.
Οι ερευνητές William Hobbs και James Fowler, μελέτησαν άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1945 και 1989 και όλες οι συγκρίσεις έγιναν μεταξύ ανθρώπων της ίδιας ηλικίας και φύλου. Παρακολούθησαν την online δραστηριότητά τους σε μια περίοδο 6 μηνών. Επιπλέον, συνέκριναν επίσης τη δραστηριότητα εκείνων που ζουν ακόμα με εκείνους που είχαν πεθάνει.
Το πρώτο σημαντικό εύρημα είναι ότι ο μέσος χρήστης του Facebook ζει περισσότερο από εκείνους που δεν είναι και έχει σχεδόν 12 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να πεθάνει από κάποιον που δεν χρησιμοποιεί το δικτυακό τόπο κοινωνικής δικτύωσης σε ένα δεδομένο έτος. Επιπλέον οι χρήστες με μέση ή υψηλή χρήση κοινωνικών δικτύων, 50 με 30 τοις εκατό, έζησαν περισσότερο από εκείνους με χαμηλότερη, 10 τοις εκατό.
Οι ερευνητές έλαβαν επίσης υπόψη τον αριθμό των.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr