Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Η Ρωσία έχει ήδη ένα πλάνο για να περικόψει την χρήση ξένων λογισμικών

Πούτιν ΠούτινΗ Ρωσία έχει ήδη ένα πλάνο για να περικόψει την χρήση ξένων λογισμικών με το να υποστηρίξει τις εγχώριες εταιρίες και εφαρμογές, αλλά ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να σκοπεύει να επιταχύνει την μετάβαση και να απαλλαγεί από τα προϊόντα της Microsoft το συντομότερο δυνατό.
Κατά την άποψη του υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό: το software της Microsoft μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο εναντίων των ....
άλλων χωρών στον κυβερνοχώρο, για παράδειγμα οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να στραφούν σε προϊόντα όπως τα Windows και το Office για να διεισδύσουν στα συστήματα της Ρωσίας.

Πηγές ισχυρίζονται ότι Ρώσοι hackers πέρυσι χρησιμοποίησαν κάποιο malware και το τοποθέτησαν σε κάποιο έγγραφο του Microsoft Office με σκοπό να κλείσουν το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας. Έτσι ο Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται ότι κάποια παρόμοια τακτική μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικάνους εναντίον της Ρωσίας.
Ο Πούτιν τώρα προσπαθεί να απαλλαγεί από το ξένο λογισμικό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στις κρατικά ελεγχόμενες εταιρίες και πιέζει για την υιοθέτηση τοπικών λύσεων που θα μπορούν να ελεγχθούν εύκολα και να ερευνηθούν για φόβους για τυχόν κατασκοπεία.Μια ανώτερη πηγή αναφέρει ότι για τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι προτεραιότητα να απαλλαγεί από την Microsoft καθώς πιστεύει ότι η γιγαντιαία αυτή εταιρεία λογισμικού θα μπορούσε να συνδέεται άμεσα με τις δραστηριότητες κατασκοπείας που ξεκίνησαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η  Microsoft έχει ήδη εξηγήσει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη σε δραστηριότητες κατασκοπείας και τόνισε με σαφήνεια ότι δεν συνεργάζεται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση.
«Δεν κατασκοπεύουμε κανέναν. Δεν συνεργαζόμαστε με καμία κυβέρνηση για να κατασκοπεύσουμε άλλους και ούτε πρόκειται» είπε ο  Dominic Carr, ο Γενικός Διευθυντής των Δημοσίων Υποθέσεων της Microsoft.
Το να απαλλαγούν οι Ρώσοι από το λογισμικό της.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr