Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Θα καταστραφεί η μπαταρία μου, αν το laptop μου είναι συνδεδεμένο στην πρίζα όλη την ώρα;

Μπορώ να έχω το laptop μου όλη μέρα στη πρίζα; laptopΘα καταστραφεί η μπαταρία μου, αν το laptop μου είναι συνδεδεμένο στην πρίζα όλη την ώρα; Πρόκειται για τη πιο συχνή αναζήτηση σχετική με μπαταρίες στο Διαδίκτυο. Μερικοί από εσάς ίσως εκπλαγείτε, αλλά δεν υπάρχει η έννοια της «υπερφόρτισης» μιας μπαταρίας. Αντ’ αυτού, θα πρέπει να αποφεύγετε την υπερθέρμανση του φορητού σας υπολογιστή και την πλήρη αποφόρτιση της μπαταρίας του.
Ενώ μιλάμε για νέα gadgets και λογισμικά όλη την ώρα, συχνά αγνοούμε τις μπαταρίες που παρέχουν τον τρόπο για να....
δουλεύουν όλα αυτά. Ομοίως, οι μπαταρίες των laptop μας είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που συχνά αγνοούνται κατά τη διάρκεια  των «υψηλού επιπέδου» συζητήσεων που αφορούν RAM και GPUs. Έτσι, καταλήγουμε στην γέννηση ερωτημάτων όπως τα παραπάνω.
Ωστόσο, η απάντηση στο αρχικό μας ερώτημα δεν είναι και τόσο απλή! Πριν την επίλυση αυτού του ερωτήματος, επιτρέψτε μου να σας πω μερικά γεγονότα για τη μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας, που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την απάντηση.

Μερικά βασικά στοιχεία της μπαταρίας!

Οι περισσότερες μπαταρίες laptop είναι είτε ιόντων λιθίου ή πολυμερών λιθίου. Αυτές οι μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν πολλαπλές φορτίσεις. Οι μπαταρίες αυτές δεν μπορούν να φορτιστούν παραπάνω από το κανονικό, πράγμα που σημαίνει ότι από τη στιγμή που μία μπαταρία είναι 100% φορτισμένη, θα σταματήσει να φορτίζει. Αυτές οι μπαταρίες σταματούν να λαμβάνουν ενέργεια, η οποία περνάει απευθείας στο τροφοδοτικό του φορητού σας υπολογιστή. Έτσι, κρατώντας το στην πρίζα δεν θα βλάψετε την μπαταρία σας και δεν θα προκαλέσετε μεγάλη διαφορά στη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι κρίσιμοι παράγοντες που θα τους συζητήσουμε παρακάτω.
Ένα άλλο σενάριο που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι υπάρχουν κάποιες καλές πρακτικές που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή. Η μπαταρία σας έχει έναν πεπερασμένο αριθμό κύκλων επαναφόρτισης. Έτσι, αποφορτίζοντας την μπαταρία σας εντελώς και επανειλημμένα πρόκειται να βλάψετε τη ζωή της.

Υπερθέρμανση:.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr