Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Το Google και το MIT “σκαρφίστηκαν” μια γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά

Scratch Blocks: Γλώσσα προγραμματισμού για τους μικρούς μας φίλους! Scratch BlocksΤο Google και το MIT “σκαρφίστηκαν” μια γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά που ονομάζεται Scratch Blocks. Βασίζεται στην τεχνολογία Blockly της Google, η οποία ξεκίνησε το 2007 και είχε σχεδιαστική διεπαφή. Η διεπαφή αυτή βοηθά τα παιδιά να μάθουν μια γλώσσα προγραμματισμού καλύτερα και ταχύτερα από ότι η μάθηση μέσω κειμένου.
Το MIT και η Google συνεργάστηκαν αναπτύσσοντας μια γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά, η οποία έχει εντελώς γραφικό χαρακτήρα. Αυτή η γλώσσα προγραμματισμού είναι ....
εύκολη στην εκμάθηση, λόγω του γραφικού χαρακτήρα της και έχει ονομαστεί “Scratch Blocks“.
Ακόμη και πριν από την έναρξη του Ετήσιου Preview της Google για προγραμματιστές, η Scratch Blocks κυκλοφόρησε ως ένα open-source developer preview και έχει ήδη συνολικά 120 νέους προγραμματιστές να την απολαμβάνουν.
Η Scratch Blocks έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία Blockly της Google, η οποία ξεκίνησε το 2007 με τη δημιουργικές σχεδιαστικές διεπαφές για μικρά παιδιά για την εκμάθηση του προγραμματισμού.
Χρησιμοποιώντας την Blockly, τα παιδιά θα μπορούσαν εύκολα να μάθουν λογική, υποθετικές εντολές, ροές και βρόχους (flows and loops) που είναι οι δομικές λογικές για μια γλώσσα προγραμματισμού.
Ο λόγος που το Google και το MIT σκέφτηκαν την οπτική μάθηση αντί της διδασκαλίας μιας γλώσσας προγραμματισμού είναι επειδή μια γλώσσα μέσω κειμένου χρειάζεται ακριβή σύνταξη και σημασιολογία, ενώ μια οπτική μάθηση δημιουργεί προγράμματα με τη μορφή μπλοκ και τα μετατρέπει σε μια άλλη γλώσσα.
scratch-blocks Scratch Blocks
Με αυτές τις «nerdy» εφευρέσεις, οι εταιρείες που είναι στον χώρο της δημιουργίας προϊόντων για τα παιδιά, όπως το Hackaball, και άλλα ρομποτικά παιχνίδια θα μπορούσαν να αρχίσουν να.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr