Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η Ινδία θα αποκτήσει το πρώτο τρένο «σφαίρα»

China-america-underwater-train-θάλασσα θάλασσα Η Ινδία θα αποκτήσει το πρώτο τρένο «σφαίρα» της, το οποίο θα συνδέει τη Mumbai με το Ahmedabad και θα περιλαμβάνει μία διαδρομή κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, αναφέρει η Economic Times.
Με άλλα λόγια, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη συγκίνηση του να....
μετακινούνται κάτω από τη θάλασσα, ενώ ταξιδεύουν μεταξύ Mumbai και Ahmedabad.
Ένας ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Σιδηροδρόμων που ασχολείται με το φιλόδοξο σχέδιο, είπε ότι η 508 χιλιομέτρων διαδρομή Mumbai-Ahmedabad μέσω ενός υψηλής ταχύτητας σιδηροδρομικού διαδρόμου, θα έχει ένα 21 χιλιομέτρων τούνελ κάτω από τη θάλασσα. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του διαδρόμου προτείνεται να είναι στο υπερυψωμένο κομμάτι, το υποβρύχιο θα βρίσκεται κοντά στο Thane, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων θα πρέπει να καλύπτεται σε δύο ώρες χρησιμοποιώντας το νέο τρένο, με μέγιστη ταχύτητα 350 kmph και ταχύτητα λειτουργίας έως 320 kmph. Προς το παρόν, το Duronto Express χρειάζεται περίπου επτά ώρες για να καλύψει την απόσταση μεταξύ των δύο χρηματοοικονομικών κέντρων.
Τον Δεκέμβριο, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe επισκέφτηκε την Ινδία και δεσμεύτηκε για 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την κατασκευή του τρένου υψηλής ταχύτητας. Το επιτόκιο είναι μόλις 0,1 τοις εκατό με την αποπληρωμή σε πάνω από 50 χρόνια και ένα μορατόριουμ για 15 χρόνια. Το κόστος του έργου περιλαμβάνει πιθανή κλιμάκωση του κόστους, ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της κατασκευής και εισαγωγικούς δασμούς.
Άλλος εξοπλισμός, όπως το σύστημα σηματοδότησης και ενέργειας θα εισάγονται από την Ιαπωνία, σύμφωνα με τη σύμβαση του δανείου.
Σύμφωνα με την Press Trust της Ινδίας, η δανειακή σύμβαση με την....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr