Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ποιος βλέπει το προφίλ σου στο Instagram;

how-to-hack-instagram-account InstagramΕίστε περίεργοι να δείτε ποιος βλέπει το προφίλ σας στο Instagram; Σίγουρα πολλοί θέλουν να το μάθουν και υπάρχουν εφαρμογές στο Google Play Store και στο App Store της Apple που υπόσχονται κάτι τέτοιο! Αλλά μπορούμε να το πιστέψουμε; Υπάρχει πραγματικά τρόπος να δούμε ποιος βλέπει το προφίλ μας στο Instagram;¨Η συντομότερη απάντηση σε όλα αυτά είναι απλά ΟΧΙ! Ακόμα δεν υπάρχει τέτοια λειτουργία στο Instagram! Αλλά οι χρήστες έχουν αυτή την ελπίδα και οι....
hackers το εκμεταλλεύονται για να στοχεύσουν ένα μεγάλο κοινό!
Πρόσφατα, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν κάποιες κακόβουλες εφαρμογές και στα 2 App Stores, της Google και της Apple που είναι απλά μια φάρσα και απευθύνονται σε χρήστες Instagram!
Η εφαρμογή iOS ονομάζεται «InstaCare – Who cares with me?» και είναι μια από τις top εφαρμογές στη Γερμανία και η εφαρμογή Android ονομάζεται «Who Viewed Me on Instagram» κι έχει πάνω από 100.000 downloads και 20.000 reviews.
Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται στο Instagram feed σας
Και οι 2 εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί από τον Turker Bayram, τον ίδιο προγραμματιστή που δημιούργησε την κακόβουλη εφαρμογή «InstaAgent» για Android και iOS στα τέλη του περασμένου έτους η οποία έκλεβε τα διαπιστευτήρια των χρηστών.
Οι πρόσφατες εφαρμογές του Bayram κάνουν το ίδιο δελεάζοντας τους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να πιστέψουν ότι κατεβάζοντας τες θα δουν ποιος βλέπει το προφίλ τους.
Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι:
  •     Θα σας δείξει τις πιο πρόσφατες 100 λίστες για το προφίλ σας στο Instagram
  •     Θα δείξει τη λίστα των φίλων σας ανά σειρά το ποιος νοιάζεται πιο πολύ για το προφίλ σας
Αλλά στην πραγματικότητα οι κακόβουλες εφαρμογές καταχρώνται τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας και κλέβουν τα usernames και τους κωδικούς των χρηστών σύμφωνα με ένα blog post που δημοσιεύθηκε από τον  David Layer-Reiss από την Peppersoft.
Από τη στιγμή που τρίτες εφαρμογές χρησιμοποιούν API για την επικύρωση της ταυτότητας τους με νόμιμες εφαρμογές, οι χρήστες σε γενικές γραμμές παρέχουν τα ίδια διαπιστευτήρια για τον έλεγχο της.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr