Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ξέρετε πώς ήταν να στέλνεις ένα email σχεδόν 30 χρόνια πριν;

Δείτε πόσο κουραστικό ήταν να στείλουν ένα email το 1984! emailΞέρετε πώς ήταν να στέλνεις ένα email σχεδόν 30 χρόνια πριν; Έχουμε ένα ωραίο βίντεο από σχεδόν 30 χρόνια πριν, όταν το Διαδίκτυο μόλις είχε αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Αυτό το σπάνιο βίντεο εξηγεί βήμα προς βήμα τη διαδικασία αποστολής ενός email το 1984. Πιστέψτε με, είναι αρκετά ενδιαφέρον!
Ανοίγοντας αυτό το βίντεο (μπορείτε να το δείτε παρακάτω), είδα ένα μόντεμ σε ένα μέγεθος δεν είχα δει ποτέ πριν. Αυτό σίγουρα δεν ήταν ένα ψηφιακό μόντεμ, ήταν μια μηχανή με κάποιους αναλογικούς round tuning μετρητές που έβλεπες στο....
ραδιόφωνο, όντας παιδί, στη δεκαετία του ’90.
Ο υπολογιστής στο βίντεο έμοιαζε περισσότερο με μια τηλεόραση αντί για έναν υπολογιστή με μια βασική ασπρόμαυρη οθόνη. Χρειάστηκαν περίπου 5 δευτερόλεπτα ώστε ο κύριος να ενεργοποιήσει το Διαδίκτυο μέσω τηλεφώνου. Ο κύριος είχε, ακόμη, να καλέσει έναν αριθμό για να συνδεθεί στο internet, κάτι που ονομάζεται dial-up σύνδεση αυτές τις μέρες.
Σχεδόν γέλασα όταν ο κύριος στο βίντεο εξήγησε σχετικά όλη διαδικασία ως μια πολύ απλή διαδικασία! Ωστόσο, ο ίδιος κάλεσε (dialed-up) τον αριθμό και περίμενε να ακούσει ένα συγκεκριμένο τόνο. Μόλις έλαβε τον τόνο ως επιβεβαίωση, άνοιξε το μόντεμ. Και τότε η οθόνη του υπολογιστή τρεμο-έπαιξε και ζήτησε από το χρήστη έναν προσωπικό κωδικό πρόσβασης.
Αφότου καταχωρήθηκε με επιτυχία ο κωδικός πρόσβασης, μια οθόνη πολύ χαμηλής ανάλυσης εμφανίστηκε με ένα command line interface, όπου πρέπει να πατήσετε ένα πλήκτρο για να εισέλθετε στο σύστημα.
Χωρίς να σας εκπλήξει, το σύστημα αυτό με το command line interface (CLI) ήρθε με επιλογές όπως ειδήσεις, σχόλια λογισμικού, προγράμματα BBC, feedback λογισμικού, άλλα προγράμματα όπως οι Apple, Pet, Tandy και άλλα, επικοινωνίες και μια από τις τελευταίες επιλογές του ήταν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Έπειτα το άτομο στην άλλη πλευρά πληκτρολογούσε ένα μήνυμα και το μήνυμα παραδιδόταν στον παραλήπτη και με την επιλογή της εκτύπωσης.
Και για να σας ενημερώσουμε πλήρως, ο υπολογιστής στο βίντεο ήταν ο καλύτερος για τότε, αλλά αυτό σίγουρα δεν σήμαινε απίστευτες ταχύτητες για download, ήταν μόνο 1.200 bits ανά δευτερόλεπτο.
Εδώ μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο:.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr