Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Aλγόριθμος του MIT για έως και 34% ταχύτερες ιστοσελίδες

MIT - Αλγόριθμος του MIT για ταχύτερο loading time mitΟι ερευνητές του MIT κατάφεραν να επιτύχουν έως και 34 τοις εκατό ταχύτερο loading time, δίνοντας μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της αργής φόρτωσης των ιστοσελίδων.
Πολλές εταιρείες και ερευνητές έχουν ανακοινώσει κατά καιρούς λύσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση της χαμηλής ταχύτητας των ιστοσελίδων. Κανένας όμως δεν έχει καταφέρει να ανακοινώσει ποσοστό επιτυχίας 34%, όσον αφορά τη μείωση του συνολικού loading time των websites, σε αντίθεση με μια ομάδα ερευνητών του εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και ....
Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT.
Η ομάδα του MIT, στην οποία περιλαμβάνεται και ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, δημιούργησε έναν αλγόριθμο με την ονομασία Polaris, ο οποίος επικεντρώνεται στον καθορισμό του καταλληλότερου χρόνου για την εκκίνηση των αιτήσεων δικτύου για τα web resources των ιστοσελίδων.
Οι δικτυακοί ιστότοποι λειτουργούν με απλό τρόπο. Ένας χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα πληκτρολογώντας μια διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής του. Ένας διακομιστής DNS ανακατευθύνει το χρήστη στη διεύθυνση IP όπου η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φιλοξενείται και το πρόγραμμα περιήγησης ξεκινά το κατέβασμα του index file του site, που πρόκειται στην ουσία για μια σελίδα HTML.
Μέσα σε αυτή τη σελίδα, ο πηγαίος κώδικας του site φορτώνει διάφορους πόρους υπό τη μορφή CSS καθώς και αρχείων JS, εικόνων, Flash περιεχομένου, ή άλλων πληροφοριών. Κάθε πόρος αποτελεί και μια ξεχωριστή αίτηση δικτύου, που πρέπει να υλοποιηθεί από το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.
Όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, το πρόβλημα της αργής φόρτωση σελίδων δεν είναι προκύπτει μόνο από τους χρήστες με χαμηλό bandwith, αλλά και από τον χρόνο που απαιτείται για να ρυθμιστούν οι συνδέσεις για κάθε αίτηση δικτύου, το μέγεθος του αρχείου ΗΤΜL, και τις καθυστερήσεις στο ίδιο το δίκτυο.

Πώς λειτουργεί το Polaris....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr