Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πράγματα που πιθανόν κάνετε στα social media και σας κάνουν ευάλωτους σε hacks κι επιθέσεις

social media social mediaΥπάρχουν κάποια πράγματα που πιθανόν κάνετε στα social media και σας κάνουν ευάλωτους σε hacks κι επιθέσεις.Το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι μια πραγματική και διαδεδομένη απειλή οπότε πρέπει να αυξήσετε την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο και σαφώς και στα social media. Αυτά είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

Δέχεστε followers ή αιτήματα φιλίας από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε!....

Επιτρέποντας σε αγνώστους να βλέπουν το Facebook, το Twitter, το Instagram σας και άλλα σας προφίλ σε social media, τους παρέχετε ουσιαστικά πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.
Δεν θα τα λέγατε αυτά σε ξένους στο δρόμο επειδή θα ήταν περίεργο κι επικίνδυνο. Το ίδιο ισχύει και online.
Σύμφωνα με μια έρευνα του Kaspersky Lab, το 31% των χρηστών δέχονται συνδέσεις με ανθρώπους που δεν ξέρουν. Αυτό μπορεί να τους εκθέσει σε ακόμα πιο άγνωστα άτομα και ακόμα και σε διαφημιστές και σε εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Πατάτε links που σας στέλνουν οι διαδικτυακοί σας φίλοι χωρίς να ρωτάτε τι είναι!

Συνήθως οι φίλοι κοινοποιούν links από αστείες εικόνες ή ενδιαφέροντα άρθρα. Αλλά δεν είναι κακό αν είστε επιφυλακτικός για links που φαίνονται πονηρά ή προέρχονται από κάποιον που δεν γνωρίζετε ή έχετε μιλήσει σπάνια.
Η έρευνα έδειξε ότι 26% των χρηστών θα πατούσαν κλικ σε κάποιο link που θα τους αποστελλόταν χωρίς δισταγμό και ανησυχία.

Μοιράζεστε προσωπικές λεπτομέρειες!

Δεν είναι μόνο τα τραπεζικά στοιχεία που πρέπει να προστατεύετε!....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr