Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Robot λύνει τον Κύβο του Rubik σε λιγότερο από 2 Sec!

Robot λύνει τον Κύβο του Rubik σε λιγότερο από 2 Sec! Εντυπωσιακό! rubikΑυτό το νέο robot καταφέρνει και λύνει τον Κύβο του Rubik σε 2 δευτερόλεπτα μόνο!… Και φυσικά έχει ξεπεράσει κατά πολύ το προηγούμενα υπάρχοντα ρεκορ, τόσο το ρεκόρ που είχε καταφέρει να κάνει άνθρωπος όσο και μηχανή.

Η αλήθεια είναι πως έχουμε δει αρκετούς δυνατούς λύτες του Κύβου του Rυbιk, από αυτόν που τον έλυσε με δεμένα τα μάτια του, μέχρι εκείνον που θυμάται όλα τα .....
βήματα μέχρι να λύσει το puzzle. Αλλά τώρα, υπάρχει το γρηγορότερο στον κόσμο μηχάνημα επίλυσης του κύβου του Rυbιk.

Αναρτήθηκε ένα πρόσφατο βίντεο στο YouTube από τους Jay Flatland και Paul Rose. Αυτό το βίντεο που ανέβηκε έδειχνε πώς ένα νέο ρομπότ ήταν σε θέση να λύσει το Rυbιk’s cube puzzle μέσα σε λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτό το ρομπότ χρησιμοποιεί stepper motors για την κίνησή του. Τα stepper motor είναι στερεωμένα σε 3D εκτυπωμένα frames σε τρύπες μέσα στον κύβο του Rubik.
Υπάρχουν τέσσερις USB webcams που σκανάρουν διαρκώς τον κύβο και προσδιορίζουν την κατάσταση των χρωμάτων στον κύβο.
Στη συνέχεια, στέλνουν τις πληροφορίες στον υπολογιστή και με βάση αυτές τις πληροφορίες, το ρομπότ προχωρά στα παρακάτω βήματα για την επίλυση του puzzle. Οι πληροφορίες που τροφοδοτούνται στον υπολογιστή είναι μια υλοποίηση του Kociemba Rubik cube-solving algorithm, το οποίο καθορίζει ποιες κινήσεις χρειάζονται για να λυθεί ο κύβος πολύ γρήγορα.
Για να δοκιμαστεί η ικανότητα της μηχανής, κάλυψαν την κάμερα και στη συνέχεια, ανακάτωσαν τον κύβο του Rubik. Έπειτα ενεργοποίησαν την κάμερα και ‘φόρτωσαν’ το ρομπότ που λύνει τον κύβο σε μόλις 1.047 δευτερόλεπτα, χρονικό διάστημα που είναι κατά πολύ μικρότερο από τα προηγούμενα ρεκόρ που πραγματοποιήθηκαν από κάποιο μηχάνημα, 3.253 δευτερόλεπτα και το ανθρώπινο ρεκόρ των 4.904 δευτερολέπτων.
Μπορείτε να απολαύσετε το καταπληκτικό αυτό βίντεο:...

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr