Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Iός καταστρέφει ολοσχερώς τα αρχεία των χρηστών!

ιός καταστρέφει ολοσχερώς τα αρχεία αρχείαΕρευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει ένα άκρως επικίνδυνο λογισμικό που κρυπτογραφεί και «κλειδώνει» τα αρχεία στους μολυσμένους υπολογιστές. 
Οι ηλεκτρονικοί εισβολείς ζητούν λύτρα σε ψηφιακό νόμισμα για την ελευθέρωση και αποκρυπτογράφηση των ψηφιακών δεδομένων, ωστόσο ακόμη και μετά την πληρωμή του ζητούμενου ποσού οι χρήστες δεν μπορούν να επανακτήσουν επιτυχώς τα αρχεία τους.
To Shoddy Ransomware, το οποίο....
βασίζεται στο open-source ransomware Hidden Tear [ο κώδικας του οποίου είναι διαθέσιμος οnline (!) και μπορεί να αξιοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό από οποιονδήποτε] κρυπτογραφεί τα αρχεία των χρηστών και απαιτεί την πληρωμή κάποιου ποσού σε bitcoins προκειμένου να τους επιτραπεί εκ νέου η πρόσβαση σε αυτά.
Ωστόσο, πιθανότατα λόγω λανθασμένου προγραμματισμού, το κλειδί της αποκρυπτογράφησης χάνεται στην πορεία, καθιστώντας τα αρχεία των θυμάτων μη ανακτήσιμα.
Ransomware και στην τηλεόρασή σας…Ετοιμαστείτε!
Σύμφωνα με την ομάδα ασφάλειας της TrendMicro, το Shoddy Ransomware [η αλλιώς RANSOM_CRYPTEAR.B] διανέμεται μέσω παραβιασμένων σελίδων, οι οποίες ανακατευθύνουν τους χρήστες σε μια ψεύτικη σελίδα του Adobe Flash που μιμείται την αυθεντική και η οποία μοιράζει μια πλαστή ενημέρωση του Flash Player.
Μετά τη λήψη της ενημέρωσης, ξεκινά αυτόματα η εγκατάσταση και η εκτέλεσή της, και είναι υπόθεση λίγων μόλις λεπτών έως ότου οι χρήστες μολυνθούν με το crypto-ransomware, το οποίο κρυπτογραφεί σχεδόν το σύνολο των αρχείων τους.
Η ανάκτηση των αρχείων ωστόσο είναι ανέφικτη, καθώς όπως τονίζουν οι ερευνητές, οι προγραμματιστές του ransomware έχουν κάνει ένα σημαντικό λάθος....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr