Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών

Εφθασε στην Ευρώπη ο ιός ΖίκαΚοπεγχάγη 
Κάτοικος της Δανίας που είχε ταξιδέψει στην Κεντρική και Νότιο Αμερική βρέθηκε θετικός στον ιό ζίκα, ο οποίος θεωρείται επικίνδυνος για τις εγγύους καθώς μπορεί να οδηγήσει στη γέννηση παιδιών με μικροκεφαλία, μια σοβαρή ανωμαλία του νευρικού συστήματος.
Το τελευταίο περιστατικό ανακοίνωσε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άαρχους, το οποίο όμως διευκρίνισε ότι η εξάπλωση του ιού είναι απίθανη ....επειδή το κουνούπι που μεταδίδει την ασθένεια δεν υπάρχει στη Δανία.

Ανάλογα περιστατικά έχουν αναφερθεί σε Σουηδία, Γερμανία και Βρετανία.

Τα συμπτώματα και οι εγκεφαλικές βλάβες

Ο ιός ζίκα, ο οποίος ανακαλύφθηκε πριν από δεκαετίες στην Αφρική, συνήθως προκαλεί σχετικά ήπια συμπτώματα, όπως πυρετό, μυικούς πόνους και εξάνθημα.

Πρόσφατα όμως ανιχνεύθηκε στη Βραζιλία όπου ενοχοποιήθηκε για συγγενείς εγκεφαλικές βλάβες, αναγκάζοντας τις αρχές άλλων χωρών να εκδώσουν οδηγία για τις εγκύους που ταξιδεύουν στη Ν.Αμερική.

Ο ιός μεταδίδεται από κουνούπια του γένους Aedes, μπορεί όμως να μεταδοθεί και μέσω του αίματος. Έχει επίσης ανιχνευθεί σε ανθρώπινο σπέρμα, αν και χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για να επιβεβαιωθεί αν να μεταδοθεί με τη σεξουαλική επαφή, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο κατά του ιού.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr