Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο Μάρβιν Μίνσκι, ο πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης

 Πέθανε ο Μάρβιν Μίνσκι, ο πατέρας της τεχνητής νοημοσύνης Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Μάρβιν Μίνσκι, πρωτοπόρος στην τεχνητή νοημοσύνη, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία «σκεπτόμενων» μηχανών. Το έργο του οδήγησε στην ανάπτυξη υπολογιστών που «κατανοούν» φωνητικές εντολές και νικούν στο σκάκι ακόμα και τους καλύτερους παίκτες.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, το οποίο επικαλείται σχετική....
ανακοίνωση που εξέδωσε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), ο Μίνσκι πέθανε την Κυριακή αφού υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.
Η μεγαλύτερη συμβολή του Μίνσκι στον κλάδο των υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης ήταν η θεωρία που είχε αναπτύξει, σύμφωνα με την οποία ούτε η νοημοσύνη του ανθρώπου αλλά ούτε και ενός μηχανήματος αποτελούν μια ενιαία διαδικασία. Αντ΄ αυτού, όπως ο ίδιος υποστήριζε, η νοημοσύνη προκύπτει από την αλληλεπίδραση πολλών διεργασιών σε μια «κοινωνία του νου».
«Ο Μάρβιν στην ουσία κατάλαβε ότι η σκέψη δεν είναι ένα πράγμα, αλλά αποτελεί ένα δυσάρεστο χάος πολλών χαζών πραγμάτων τα οποία συνεργάζονται, όπως σε μια κοινωνία», δήλωσε ο Ντάνι Χιλς, πρώην μαθητής του Μίνσκι.
Η διορατικότητα του Μίνσκι οδήγησε στην....


Διαβάστε περισσότερα στο: www.iefimerida.gr