Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να φωτίσουν τους μηχανισμούς της ανάπτυξης των ανθρώπινων εμβρύων

Γενετική τροποποίηση εμβρύων προ των πυλώνΕρευνητές του Ινστιτούτου Francis Crick στη Βρετανία είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν πειράματα γενετικής τροποποίησης εμβρύων. Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει σύμφωνα με τους εμπνευστές της στην καλύτερη κατανόηση των αρχικών σταδίων της δημιουργίας της ζωής, στην ανάπτυξη νέων αποτελεσματικότερων μεθόδων και θεραπειών γονιμότητας, στον εντοπισμό των αιτιών που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες αποβολές και σε πολλά άλλα σημαντικά ερευνητικά πεδία.
Ομως πρόκειται για μια επαναστατική μεν αλλά και αρκετά αμφιλεγόμενη έρευνα για αυτό και απαιτείται έγκριση από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές για να ξεκινήσει. Η ερευνητική ομάδα υπέβαλε την σχετική αίτηση στην....
υπηρεσία Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η υπηρεσία αποφάσισε να την εγκρίνει και θα καλέσει τους ερευνητές τα επόμενα 24ωρα να δώσουν κάποιες επιπλέον εξηγήσεις πριν ανακοινώσει την απόφαση της.

Τι θα κάνουν
Οι ερευνητές θα τροποποιήσουν γονίδια εμβρύων που θα προέρχονται από γονιμοποιημένα ωάρια τα οποία θα δωρίσουν ζευγάρια που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης και θεωρούν ότι έχουν ένα ικανό αριθμό γονιμοποιημένων ωαρίων για την προσπάθεια τους και μπορούν να δώσουν στην έρευνα τα πλεονάζοντα. Οι ερευνητές θα παίρνουν ένα γονιμοποιημένο ωάριο και θα προχωρούν στη γενετική τροποποίηση του εξαλείφοντας κάποια γονίδια.
Θα παρακολουθούν την ανάπτυξη του ωαρίου για διάστημα μιας εβδομάδας και στη συνέχεια θα το καταστρέφουν. Ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν με αυτόν τον τρόπο να αποκρυπτογραφήσουν τους γονιδιακούς μηχανισμούς που μετατρέπουν ένα «φρέσκο» γονιμοποιημένο ωάριο σε ένα υγιές έμβρυο. «Αν και οι έρευνες σε ποντίκια και άλλα ζώα έχουν βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν πολλά πράγματα για την ανάπτυξη των εμβρύων εντούτοις είναι απαραίτητο να γίνουν μελέτες σε ανθρώπινα έμβρυα για να φωτιστούν τα πρώτα στάδια ανάπτυξης τους» αναφέρουν τα μέλη της ερευνητικής ομάδας.
Υπέρ και κατά....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.tovima.gr