Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Tο ένα τρίτο των 800 torrent websites ‘σερβίρουν’ malware

Tα Torrent websites μολύνουν 12 εκατ. Internet users ανά μήνα! torrentΣύμφωνα με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από τους αναλυτές της Digital Citizens Alliance and RiskIQ σχεδόν το ένα τρίτο των 800 torrent websites ‘σερβίρουν’ malware.Οι χρήστες γενικώς πιστεύουν πως ο καλύτερος τρόπος να δουν μια ταινία ή να αποκτήσουν κάποιο software είναι να το κατεβάσουν από ένα από τα πολυπληθή Τοrrent websites που βρίσκονται...
online. Αν είσθε ένας από αυτούς ίσως υπάρχει κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε.
Σύμφωνα λοιπόν με μια νέα έρευνα που διεξήχθη από τους αναλυτές της Digital Citizens Alliance and RiskIQ, σχεδόν το ένα τρίτο των 800  Τοrrent sites ‘σέρβιραν’ malware στα μηχανήματα των χρηστών μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2015.
Περίπου 12 εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ανά μήνα επηρεάσθηκαν από το downloading υλικού από τα  Τοrrent files.
Οι αναλυτές αποκάλυψαν πως τα περισσότερα Τοrrent websites κερδίζουν χρήματα από την πώληση διαφημίσεων σε κακόβουλους διαφημιστές που ‘σερβίρουν’ malware με τα οποία οι εγκληματικές οργανώσεις ‘θερίζουν’ τα δεδομένα των χρηστών και τα μεταπωλούν στην μαύρη αγορά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κέρδη από αυτήν την επιχείρηση ανέρχονται στο εξωφρενικό ποσό των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι περισσότεροι υπολογιστές μολύνονται από malicious ads που διανέμονται μέσω των  Τοrrent websites, και τα ads αυτά ανακατευθύνουν τα υποψήφια θύματα σε websites που φιλοξενούν malicious exploit kits.

Τα Movie hubs διανέμουν την πλειονότητα των malware, μας εξηγεί ο Galvin. Οι ερευνητές ανέλυσαν μερικά mainstream sites όπως είναι τα Crackle και Hulu με  Τοrrent sites που παρέχουν ταινίες όπως το Pirate Bay, Kickass Τοrrent , Extra Τοrrent , multiple Torrentz forks, Putlocker και άλλα.
Το 2% των mainstream sites βρέθηκαν να διανέμουν malware σε μηνιαία βάση ενώ το 33% των sites του Content Theft Sample group είχε τουλάχιστον ένα περιστατικό malware ανά μήνα. Το 54% όλου του malicious code που εντοπίσθηκε κατηγοριοποιήθηκε ως Trojan, ενώ το 29% ως Adware .
Τοrrent websites-malware torrent
Ο αναλυτής εντόπισε και ποικίλες εκδόσεις Remote access Trojans (RATs) τα οποία χρησιμοποιούνται για την υποκλοπή οικονομικών στοιχείων, login credentials, ακόμη και για την απόκτηση πρόσβασης στην....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr