Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

H Barbie θα αποκτήσει τεχνητή νοημοσύνη!

barbie BarbieH Barbie, η κούκλα που εδώ και 56 χρόνια βρίσκεται στο δωμάτιο κάθε κοριτσιού, θα αποκτήσει τεχνητή νοημοσύνη!

Η  “Hello Barbie” θα μπορεί πλέον να μιλάει με τα παιδιά, θα μπορεί να κάνει αμφίδρομες συζητήσεις μαζί τους και να τα ακούει και να τους απαντάει. Αυτή η νέα τεχνολογία της Barbie δημιουργήθηκε από την ToyTalk, εταιρία που ιδρύθηκε από πρώην εργαζόμενους της Pixar. Η κυκλοφορία της κούκλας έρχεται πάνω στην ώρα ώστε να βοηθήσει τις πωλήσεις της να ...
αυξηθούν αφού τον τελευταίο καιρό έχουν δραματική πτώση αφού πλέον τα παιδιά προτιμούν άλλα είδη διασκέδασης.
Χρησιμοποιώντας μια σύνδεση στο Internet και τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας η νεότερη έκδοση της διάσημης κούκλας θα μπορεί να ακούει! Αλλά οι δημιουργοί της έχουν μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσουν, την προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής των παιδιών αφού ουσιαστικά τοποθετούν έναν υπολογιστή με Wi-Fi στα χέρια τους.
Ήδη νωρίτερα αυτόν τον χρόνο οι hackers μας απέδειξαν ότι μπορούν να πάρουν τον έλεγχο μιας κούκλας που συνδέεται στο Internet, χακάροντας την κούκλα “My Friend Kayla” κάνοντας την να αγνοεί τη λίστα με τις κακές λέξεις και να βρίζει.
Όσο αφορά τη “Hello Barbie”, ακόμα και αν είναι το πιο ασφαλές και προστατευμένο παιχνίδι του είδους του μπορεί να κρύβει ένα μεγάλο κίνδυνο. Αν έχει επιτυχία άλλοι κατασκευαστές παιχνιδιών θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν παρόμοια παιχνίδια και μπορεί να μην είναι τόσο προσεχτικοί όσο η Mattel και η ToyTalk, οι κατασκευαστές της νέας κούκλας.
Η κούκλα είναι το πρώτο παιχνίδι που συνδέεται στο Internet αλλά όχι το πρώτο προϊόν τη, έχει δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία. Η εταιρία δηλώνει ότι τα παιδιά που θα χρησιμοποιούν την “Hello Barbie” θα προστατεύονται σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές οδηγίες και σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Όσο καιρό τα παιδιά έπαιζαν με κανονικές κούκλες τα παιδιά τους εκμυστηρεύονταν τα μυστικά τους και οι γονείς δεν μπορούσαν να τα ακούσουν. Θα ισχύει όμως αυτό τώρα; Ακόμα και αν οι γονείς σεβαστούν την προσωπική ζωή των παιδιών και δεν ακούσουν τις συνομιλίες που θα είναι αποθηκευμένες στην κούκλα, κάποιες φορές ίσως θα χρειαστεί να δημοσιοποιηθούν όπως πχ στο δικαστήριο για περιπτώσεις διαζυγίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ToyTalk δήλωσε ότι δεν είναι απίθανο ότι η κούκλα μπορεί να παραβιαστεί από hackers αλλά το έχουν κάνει όσο πιο δύσκολο μπορούσαν. Όλα τα δεδομένα που στέλνονται μεταξύ της κούκλας και του κεντρικού server είναι κρυπτογραφημένα με τεχνολογιά παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιεί το Gmail και το Yahoo Mail. Οι πληροφορίες ταξιδεύουν μέσω ενός ασφαλούς καναλιού με κρυπτογραφικά πρωτόκολλα και ψηφιακά πιστοποιητικά έτσι ώστε ακόμα και αν μια συζήτηση υποκλαπεί, αυτό που θα ακούσει ο hacker να είναι μόνο ασυναρτησίες.
Αλλά η ανησυχία παραμένει αφού και υπάρχουν αδύνατα σημεία στην κούκλα. Η σύνδεση στο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr