Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Προστατεύσετε το εταιρικό σας email!

email emailΤο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι πλέον απαραίτητο για όλους! Έχει γίνει η επίσημη μορφή επικοινωνίας για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και θα μπορούσε να είναι μία από τις πιο κρίσιμες εφαρμογές. Το εταιρικό email χρησιμοποιείται για την αποστολή εκατοντάδων μηνυμάτων καθημερινά και για διαφορετικούς λόγους.Δυστυχώς, τα hacks και οι ιοί είναι κάτι κοινό πλέον, όπως πιθανώς έχετε βιώσει και οι ίδιοι. Πολλές εταιρείες πιστεύουν ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους....
είναι ασφαλές αλλά δεν υπάρχουν εξαιρέσεις όταν πρόκειται για αυτές τις επιθέσεις.Προσπαθήστε να αποφύγετε μελλοντικά τέτοια περιστατικά με μερικές από τις ακόλουθες προτάσεις για την προστασία των e-mail της εταιρείας σας.

Δημιουργήστε ασφαλείς κωδικούς

Πριν από περίπου ένα χρόνο, πέντε εκατομμύρια Gmail κωδικοι πρόσβασης κλάπηκαν. Αυτό ήταν ένα σημαντικό εγερτήριο κάλεσμα για τους χρήστες e-mail παντού, ιδιαίτερα για εκείνους που χρησιμοποιούν Gmail στην εργασία τους. Απλοί, εύκολο στο να τους μαντέψει κανείς κωδικοί πρόσβασης ήταν αυτό που έκανε αυτό το hack εύκολο.
Όσο πιο περίπλοκος, μοναδικός και μη αναγνωρίσιμος είναι ο κωδικός πρόσβασης σας, τόσο πιο δύσκολο είναι για τους χάκερ να τον σπάσουν. Ημερομηνίες γέννησης, ονόματα και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης είναι εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές για τους κωδικούς πρόσβασης, το οποίο είναι τεράστιο λάθος. Δεν είναι μόνο εύκολο να τους μαντέψει κανείς, αλλά επίσης έτσι δίνετε πληροφορίες για την προσωπική σας ζωή!
Στο εταιρικό σας email μην παίρνετε αυτό το ρίσκο! Χρησιμοποιείτε μόνο κωδικούς πρόσβασης που είναι πολύπλοκοι και δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπική σας ζωή, τη δικιά σας ή των υπαλλήλων σας. Να θυμάστε ότι είναι πιο σημαντικό να χρησιμοποιήσετε εναν “απαραβίαστο” κωδικό πρόσβασης από έναν που μπορείτε εύκολα να ανακαλέσετε.

Επαληθεύστε τους αποστολείς και τα δεδομένα

Είναι τόσο εύκολο να κάνει κανείς ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτές τις μέρες, ο καθένας μπορεί να το κάνει. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να εκτελείτε περιοδικά στα emails σας μια διαδικασία επαλήθευσης.
Ξεκινήστε επαληθεύοντας ότι το άτομο που έστειλε το e-mail είναι στην πραγματικότητα αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά μηνύματα έχουν ένα σύστημα ελέγχου που είναι σε θέση να διακρίνουν τα ρομπότ από τους ανθρώπους. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη βοήθεια μιας υπηρεσίας προστασίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους σας!

Αφού μάθετε μερικά μυστικά ασφάλειας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μην τα κρατήσετε για τον εαυτό σας! Δεν είναι καλό για την εταιρία σας να είστε ο μόνος που ξέρει να την κρατάει ασφαλή.
Κάντε τακτικά meetings που αφορούν την ασφάλεια και δείξτε στον κάθε εργαζόμενο την απάτη και τον κίνδυνο της ασφάλειας. Επίσης, να τους εκπαιδεύσετε σχετικά με τους κανόνες και τους κανονισμούς που περιβάλλουν την ανταλλαγή δεδομένων. Μερικές από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις της ασφάλειας έχουν συμβεί λόγω των εργαζομένων που αγνοούσαν αυτούς τους κανόνες.

Κρυπτογραφήστε το email

Μη έχοντας κρυπτογράφηση το email καλωσορίζετε τους χάκερ με ανοιχτές αγκάλες. Από την άλλη πλευρά, η κρυπτογράφηση είναι σαν να βάζουμε ένα σκληρό....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr