Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Βελτιώστε τη μνήμη σας σε 40 δευτερόλεπτα!

μνήμη μνήμη 
Σας έχει συμβεί ποτέ να ακούσετε κάτι σημαντικό –το όνομα μίας ταινίας , ένα ανέκδοτο ή ένα τραγούδι – μόνο και μόνο για να το ξεχάσετε μετα από λίγο; Αν ναι, μάλλον πρέπει να βελτιώσετε τη μνήμη σας!
Όσο και αν προσπαθήτε να ανακαλέσετε στην μνήμη σας κάτι από τα παραπάνω είναι μάταιο, σας έρχονται στο νου μισές φράσεις, παραμορφωμένες εικόνες ή στην χειρότερη περίπτωση δεν θυμάστε τίποτα! Ακόμα και μεγαλειώδη γεγονότα στη ζωή μας καμιά φορά “ξεθωριάζουν” πολύ γρήγορα....

 Με άλλα λόγια, αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι κάτι σημαντικό για εσάς θα χαραχθεί για πάντα στη μνήμη σας, απλώς σπαταλήστε ένα λεπτό από το χρόνο σας!                                                            
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να εξασκήσετε τη μνήμη σας! Σύμφωνα με έρευνα του Chris Bird στο Πανεπιστήμιο του Sussex, το μόνο που απαιτείται είναι λίγα δευτερόλεπτα από το χρόνο σας και λίγη φαντασία.Ο Bird ζήτησε  από μερικούς μαθητές να μπουν σε έναν μαγνητικό τομογράφο  εκεί τους έβαλε να δουν μικρού μήκους βίντεο από το YouTube. Τα βίντεο περιείχαν κυρίως αστεία και φάρσες μεταξύ φίλων. Αφότου τελείωναν τα βίντεο είχαν στην διαθεση τους σαράντα δευτερόλεπτα ώστε να ανακαλούν στη μνήμη τους αυτό που μόλις είχαν δει και ύστερα να το περιγράφουν ο καθένας. Αποδείχθηκε πως περιγράφοντας ένα συμβάν, αυξάνει εκπληκτικά τις πιθανότητες να το θυμάσαι  μια εβδομάδα αργότερα ή και περισσότερο. Κατά μέσω όρο ήταν σε θέση να θυμηθούν τις διπλάσιες πληροφορίες.Θέλετε να το αποδείξετε στον εαυτό σας; Δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε!Ρίξτε μια ματιά σε κάποιο βίντεο σύμφωνα με αυτή την απλή τεχνική και θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα!
Ο Bird διαπίστωσε επίσης ότι οι απεικονίσεις του εγκεφάλου αντανακλούν τη δύναμη της μνήμης: η χρονική περίοδος κατα την οποία διήρκησε  η περιγραφή τους αντικατοπτρίζει την αντίδραση του εγκεφάλου ενώ έβλεπε το βίντεο,οι μαθητές φαίνεται να έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα ισχυρά θεμέλια για ανακάλεση της μνήμης μελλοντικά.
Αυτό μπορεί, ίσως, να είναι ένα σημάδι του πόσο μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν να....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr