Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Eγκληματίες κάθε είδους χρησιμοποιούν το Bitcoin για τη συγκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων


Bitcoin Bitcoin Δεδομένου ότι οι συναλλαγές σε Bitcoin είναι σε μεγάλο βαθμό μη ανιχνεύσιμες, εγκληματίες κάθε είδους χρησιμοποιούν το εικονικό νόμισμα για τη συγκάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων.Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους καταγράφηκαν δυο περιστατικά απαγωγών, όπου οι εγκληματίες απαίτησαν την καταβολή των λύτρων σε Bitcoins προκειμένου να απελευθερώσουν τους απαχθέντες.
Μάλιστα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα κρούσματα αυτά θα αυξηθούν επικίνδυνα στο απώτερο μέλλον, καθώς το....
Bitcoin είναι το ιδανικό νόμισμα για την διάπραξη εγκληματικών δραστηριοτήτων, χάρη στον τρόπο με τον οποίο έχει κατασκευαστεί να λειτουργεί.
Οι συναλλαγές σε Bitcοin είναι σε μεγάλο βαθμό μη ανιχνεύσιμες και παρέχουν στους χρήστες εικονικών νομισμάτων υψηλό βαθμό ανωνυμίας. Τα μόνα στοιχεία που καταγράφονται στους blockchain servers του Bitcoin είναι τα δύο μέρη που εμπλέκονται στη συναλλαγή καθώς και η χρονική στιγμή στην οποία αυτή πραγματοποιείται.
Στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις IP, δεδομένα γεωγραφικής θέσης, διευθύνσεις κατοικίας, ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας ενός εκ των δύο προσώπων που εμπλέκονται στη συναλλαγή παραμένουν απόρρητα και δεν αποκαλύπτονται.
Στην αρχή, το Bitcοin αξιοποιούταν από εγκληματίες τους κυβερνοχώρου ως εναλλακτική μέθοδος πληρωμής για επιθέσεις με ransomware. Με τον καιρό όμως, η δημοτικότητα του εικονικού νομίσματος αυξήθηκε, ξεκινώντας σιγά σιγά να μετατρέπεται σε προτιμώμενο και μερικές φορές μοναδικό τρόπο πληρωμής για τέτοιου είδους επιθέσεις.
Αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί, όπου οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκβιάζουν εταιρείες και οργανισμούς, προκειμένου να μην τις χακάρουν ή για να σταματήσουν τις επιθέσεις DDoS εναντίον τους, απαιτώντας πληρωμές σε Bitcοin.
Με βάση τα παραπάνω, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr