Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

CERN: Πρόγραμμα αναβάθμισης του επιταχυντή

Περισσότεροι από 230 επιστήμονες και μηχανικοί από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) για να συζητήσουν την αναβάθμιση Υψηλής Φωτεινότητας του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), η οποία αναμένεται να βελτιώσει δραστικά την ικανότητα νέων ανακαλύψεων από το 2025.
Ύστερα από τέσσερα χρόνια σχεδιασμού, το πρόγραμμα αναβάθμισης περνά τώρα στη δεύτερη φάση, της....
ανάπτυξης των βιομηχανικών προτύπων διαφόρων τμημάτων του επιταχυντή.Η φωτεινότητα είναι σημαντικός δείκτης της απόδοσης ενός επιταχυντή και είναι ανάλογη του αριθμού των σωματιδίων που συγκρούονται σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συγκρούσεων, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για τους φυσικούς να ανιχνεύσουν ένα σωματίδιο ή μια φυσική διεργασία, άγνωστα ως τότε.
Ο μελλοντικός Υψηλής Φωτεινότητας επιταχυντής (HiLumi LHC) θα επιτρέψει μεγαλύτερης ακρίβειας μετρήσεις στοιχειωδών σωματιδίων, δίνοντας τη δυνατότητα στους φυσικούς να εξερευνήσουν πέρα από το Καθιερωμένο Μοντέλο.
Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του CERN Ρολφ-Ντίτερ Χόγιερ, «ο HiLumi LHC αναμένεται να παράγει δέκα φορές περισσότερες συγκρούσεις σωματιδίων σε σύγκριση με τις συγκρούσεις που παρήγαγε ο σημερινός LHC κατά την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του, επομένως θα αυξήσει δραματικά την πιθανότητα να οδηγηθούμε σε νέες ανακαλύψεις».
Ενδεικτικά, ο HiLumi LHC θα παράγει 15 εκατομμύρια μποζόνια Χιγκς κάθε χρόνο, σε σύγκριση με τα 1,2 εκατομμύρια που παρήγαγε ο LHC την περίοδο 2011-2012.
Η αναβάθμιση του LHC θα αφορά νέες τεχνολογίες αιχμής για τους μαγνήτες, τα οπτικά στοιχεία του επιταχυντή, τις υπεραγώγιμες κοιλότητες ραδιοσυχνοτήτων,και τους υπεραγώγιμους δεσμούς. Περίπου 1,2 χιλιόμετρα του σημερινού επιταχυντή θα αντικατασταθούν από αυτές τις νέες τεχνολογίες.
Όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες διερευνώνται ήδη από το 2011 στο....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.nooz.gr