Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Νέο σύστημα προστασίας πεζών για τα αυτοκίνητα επόμενης γενιά


 bosch BoschΟ προμηθευτής αυτοκινήτων Bosch (…ναι δεν κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικές συσκευές) αναπτύσσει συστήματα ασφαλείας για τα τρέχοντα και μελλοντικά μοντέλα αυτοκινήτων. Τα συστήματα αυτά, όμως δεν προορίζονται μόνο για την προστασία των οδηγών.Η Bosch σχεδιάζει να αρχίσει την παραγωγή ενός συστήματος προστασίας πεζών το 2018. Το σύστημα, που αναπτύχθηκε στο νέο εργοστάσιο της στο Renningen, στη Γερμανία, θα βοηθήσει τους ....οδηγούς “να φρενάρουν και να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, αν υπάρχει η απειλή σύγκρουσης με πεζούς”, δήλωσε η εταιρεία νωρίτερα αυτό το μήνα σε Δελτίο Τύπου.
Το σύστημα θα αναλάβει δράση μόνο αν οι προσπάθειες του οδηγού να αποφύγει μια σύγκρουση δεν είναι αρκετές, έτσι ώστε να αποτρέψει ένα ατύχημα. Εκτός από τα φρένα, το σύστημα θα βοηθήσει επίσης τον οδηγό να κατευθυνθεί μακριά από έναν πεζό.
«Με την προϋπόθεση ότι ο οδηγός αντιδρά τουλάχιστον μισό δευτερόλεπτο πριν από μια ενδεχόμενη σύγκρουση, το σύστημα υποστήριξης μπορεί να βοηθήσει να αποφευχθεί στο 60% των περιπτώσεων», είπε ο Δρ Lutz Bürkle, διευθυντής του προγράμματος για το συγκεκριμένο σύστημα.
Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία που ήδη βρίσκεται σε μερικά επιβατικά οχήματα, στα τελευταία μοντέλα. Μια κάμερα, τοποθετημένη ψηλά στο παρμπρίζ, δημιουργεί μια τρισδιάστατη εικόνα του δρόμου μπροστά. Ένας υπολογιστής στο πορτ-μπαγκάζ αναλύει την εικόνα. Όταν μπαίνει ένας πεζός στο δρόμο, το σύστημα υπολογίζει την πιθανότητα μιας σύγκρουσης. Την ίδια στιγμή, σχεδιάζει ένα μονοπάτι με μια ασφαλή απόσταση γύρω από τον πεζό, ενώ, επίσης, προβλέπει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του.
Η αποφυγή των πεζών είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, ειδικά στην πατρίδα της Bosch. Μεταξύ του 2010 και του 2013, οι πεζοί στη Γερμανία εμπλέκονταν στο 10% με 15% όλων των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 14% του συνόλου των θανατηφόρων ατυχημάτων, το....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr