Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Τεχνολογία αιχμής στον αέρα

aeirma1Είναι το πιο εξελιγμένο μαχητικό αεροσκάφος που σύντομα θα πετά σε μυστικές αποστολές βάζοντας στο στόχαστρο προπύργια των εχθρών.
Η Βρετανία έχει μέχρι στιγμής αγοράσει οκτώ τζετ F-35b Lightning II τα οποία θα απογειώνονται από δύο βρετανικά αεροπλανοφόρα, μαζί με αμερικανικά τζετ, έως το 2020.
Η Daily Mail πήρε την άδεια να μπει στο κόκπιτ των μαχητικών αυτών ενώ σε προσομοιωτή το ....
αεροσκάφος έπρεπε να εξουδετερώσει εχθρικό πυραυλικό σύστημα.
Χαρακτηρίζεται ως το πιο εκλεπτυσμένο μαχητικό του κόσμου και με κόστος 135 εκατομμυρίων ευρώ ο εξοπλισμός του επιτρέπει στον πιλότο να ξεχωρίζει τα φιλικά αεροσκάφη από τα εχθρικά ενώ στην οθόνη του λαμβάνει πληροφορίες real-time από άλλα F-35 που πετούν για συμμαχικά κράτη.
Ο πιλότος θα έχει μάλιστα εικόνα 360 μοιρών για όλα όσα συμβαίνουν τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.
Το τζετ της Lockheed Martin μπορεί να ξεφεύγει από τα εχθρικά ραντάρ αφήνοντας το χαμηλότερο δυνατό ίχνος. Το stealth χρησιμοποιεί «κάλυμμα» που απορροφά τα σήματα των ραντάρ αλλά και επίπεδες επιφάνειες και υλικά που τα «εκτρέπουν» με αποτέλεσμα να μπορεί να πλήξει στόχους πριν καν γίνει αντιληπτό.
Οι ειδικοί λένε πως η τεχνολογία αυτή μπορεί να κάνει το μαχητικό αόρατο σε ραντάρ υψηλών συχνοτήτων που χρησιμοποιούνται σε σύγχρονα συστήματα αεράμυνας. Πιστεύεται πως θα είναι η «σπονδυλική στήλη» της αεροπορικής ισχύος για τα επόμενα 50 χρόνια.
Τα τζετ έχουν αγοράσει επίσης οι.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newsbeast.gr