Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ransomware προβάλει πορνογραφικό υλικό και τραβάει κρυφά selfies τον χρήστη

security virus Ransomware RansomwareΜέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα ransomware χτυπάνε υπολογιστές, όμως όπως φαίνεται οι απατεώνες αρχίζουν σιγά σιγά να διεισδύουν και σε κινητές συσκευές. Μία εφαρμογή ενηλίκων για Android (προβάλει πορνογραφικό υλικό) τραβάει κρυφά selfies τον χρήστη και τον εκβιάζει με τις άσεμνες φωτογραφίες.
Η εφαρμογή “Adult Player” για Android λειτουργεί σαν εφαρμογή που σχεδιάστηκε να επιτρέπει στους ....
χρήστες να δουν πορνογραφικό υλικό. Όταν εγκατασταθεί όμως αποκτάει πρόσβαση και στην κάμερα.
Στη συνέχεια η εφαρμογή παίρνει κρυφά φωτογραφίες του χρήστη, και απαιτεί λύτρα, ενώ το τηλέφωνο παραμένει κλειδωμένο. Η εφαρμογή απειλεί τον χρήστη με την έκθεση των εικόνων και των πληροφοριών που συνέλεξε, καθώς και με τη διαγραφή όλων των δεδομένων της συσκευής. Τα λύτρα που ζητάνε οι απατεώνες για να μην πραγματοποιήσουν τις απειλές τους είναι 500 δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Zscaler.
Η εφαρμογή “Adult Player” έχει κωδικοποιηθεί έτσι ώστε ακόμη και μετά από μια επανεκκίνηση, η συσκευή παραμένει κλειδωμένη. Μια εναλλακτική λύση που έχει το θύμα, είναι η εκκίνηση της συσκευής σε safe mode.
Η εκκίνηση σε safe mode ποικίλλει ανάλογα με τη συσκευή σας. Η ασφαλής λειτουργία εκκινεί τη συσκευή με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, χωρίς να τρέχει εφαρμογές τρίτων......



Διαβάστε περισσότερα στο: www.iguru.gr