Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το Malware Kovter ζει αποκλειστικά στο Windows Registry

Το malware Kovter ζει σποκλειστικά στο Windows Registry kovterTο Malware Kovter ζει αποκλειστικά στο Windows Registry – Οι μισοί από τους μολυσμένους από το Κονter χρήστες ζουν στην Αμερική.Οι ερευνητές της Symantec ανακάλυψαν μια νέα εκδοχή του Κονter trojan, η οποία μιμείται το malware Poweliks και είναι ικανό να ‘ζει’ στο computer Registry, χωρίς να είναι απαραίτητο να αποθηκευθεί στον σκληρό δίσκο. To Κονter , που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2013, είναι μια από τις πιο updated οικογένειες malware, αλλάζοντας διαρκώς το ....
MO της, προσαρμόζοντας τον εαυτό της κατάλληλα σε νέες hacking campaigns και στα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται με σκοπό να την σταματήσουν.
Σύμφωνα με την Symantec, ξεκινώντας από την έκδοση 2.0.3 του malware Κονter , που εντοπίσθηκε πρώτη φορά τον Μάϊο του 2015, το trojan δανείσθηκε τις μεθόδους ‘επιβίωσης΄από το Ρoweliks και μπορεί να κρύψει τον εαυτό του στο registry του PC.
Το registry είναι ένα ειδικό χαρακτηριστικό των Windows, μια βάση δεδομένων σχετικά με τα προφίλ χρήστη, τις ρυθμίσεις, το software, και το hardware, που το λειτουργικό σύστημα των Windows χρησιμοποιεί σε τακτική βάση. Αποθηκεύοντας τον κώδικά του στο registry , το Κονter παραμένει περισσότερο στα μολυσμένα μηχανήματα και χρησιμεύει ως σημείο εισόδου για άλλες πιο σοβαρές λοιμώξεις.
Ενώ στο παρελθόν το Κονter ήταν γνωστό πως μοιραζόταν από χέρι σε χέρι με ransomware, η Symantec αναφέρει τώρα πως, η ‘θανατηφόρα’ μορφή του, το Κονter επικεντρώνεται μόνο στα click-fraud. Οι επιτιθέμενοι διανέμουν την νέα έκδοση του Κονter κυρίως μέσω malvertising campaigns και συνημμένα αρχείων μέσω spam email.
Στο πιο πρόσφατο χτύπημα του malware, η Symantec αναφέρει πως έχει μολύνει στην Αμερική περίπου το...
Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr