Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Διαμοίραζαν πορνογραφικό υλικό μέσω Ρ2Ρ δικτύου

sfakianaki-manoli-aftodioikisi (ΔΗΕ)(ΔΗΕ)(ΔΗΕ)(ΔΗΕ)(ΔΗΕ)(ΔΗΕ) ΔΗΕΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ), στο πλαίσιο παγκόσμιας διαδικτυακής επιχείρησης, διεξήχθησαν στοχευμένες πολύμηνες έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Εξιχνιάσθηκαν δύο υποθέσεις και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 41 και 44 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .....
συμμετείχε σε παγκόσμια επιχείρηση και διεξήγαγε στοχευμένες πολύμηνες έρευνες σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο ημεδαπών, 41 και 44 ετών στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου .
Ειδικότερα, διεξήχθη πολύμηνη έρευνα και ενδελεχής ψηφιακή ανάλυση σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και διέθεταν πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (οπτικοακουστικό υλικό – video).
Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την ά ρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ά μεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.
Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ταυτοποίηση με δύο (2) συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στους δύο (2) ημεδαπούς συλληφθέντες.
Ακολούθως, κλιμάκια αστυνομικών της.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr