Διαφημίσεις Google

                                  
Η Πύλη Της Τεχνολογίας-Gate Of Tech

Η Πύλη Της Τεχνολογίας: Τεχνολογικά Νέα - Επιστήμες - Μαθηματικά – Πληροφορική - Φυσική – Διάστημα – Βιολογία - Ιατρική – Πλανήτης

pop_up_face

Διαφημίσεις Google

                                  

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο εργαλείο βρίσκει 30552 κακόβουλες εφαρμογές στο PlayStore

MassVet MassVetMassVet: Νέο εργαλείο βρίσκει 30552 κακόβουλες εφαρμογές στο PlayStore
Ερευνητές ασφάλειας δημιούργησαν ένα νέο σύστημα ελέγχου εφαρμογών που σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις είναι πολύ καλύτερο στην ανίχνευση κακόβουλων εφαρμογών σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα ελέγχου που χρησιμοποιούν τα διάφορα android markets σε όλο τον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας....
βρέθηκαν πάνω από 127.429 χιλιάδες ύποπτες εφαρμογές, σε 33 αγορές εφαρμογών android. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι στο Google Play Store βρέθηκαν 30552 κακόβουλες εφαρμογές, που αντιπροσωπεύουν το 7,61% του συνόλου των 401.549 εφαρμογών που υπάρχουν στο διαδικτυακό κατάστημα.
Το MassVet όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο εργαλείο όχι μόνο μπορεί να σκανάρει μια εφαρμογή σε λιγότερο από δέκα δευτερόλεπτα, αλλά επίσης ξεπέρασε και τους 54 σαρωτές της VirusTotal όσον αφορά την κάλυψη ανίχνευσης, εντοπίζοντας 34026 νέες κακόβουλες εφαρμογές.
Το MassVet έρχεται με νέα προσέγγιση στον έλεγχο των εφαρμογών.
Σε σύγκριση με την υπηρεσία της Google, το Bouncer και όλα τα άλλα παρόμοια συστήματα ελέγχου εφαρμογών που χρησιμοποιούνται από τα άλλα markets, το MassVet δεν αναλύει τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής και των δραστηριοτήτων της σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον.  Αυτό που κάνει είναι να συγκρίνει της εφαρμογές με άλλες παρόμοιες εφαρμογές στο android market ή να αναλύει την βάση δεδομένων τους. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίζει πιθανές περιπτώσεις repackaging, μια τεχνική που χρησιμοποιείται από επιτιθέμενους ώστε να  κρύψουν μικροσκοπικά κομμάτια κακόβουλου κώδικα μέσα σε νόμιμες εφαρμογές.
“Αυτές οι ψεύτικες εφαρμογές κατασκευάζονται για δύο λόγους”, λένε οι ερευνητές,.....

Διαβάστε περισσότερα στο: www.secnews.gr